1. Home
  2. Vesti
  3. Lancia sada prodaje i električne trotinete
Lancia sada prodaje i električne trotinete
5

Lancia sada prodaje i električne trotinete

273
5
Podelite sa prijateljima:

Priča Lancije bi se najlakše mogla opisati poznatom floskulom „od prosjaka do bogataša i nazad“. Slavni italijanski brend je dominirao u svim formama trkanja tokom ranih godina postojanja, i u doba osamdesetih godina prošlog veka je ostavio značajan trag i u Svetskom reli šampionatu, ali od tada je usledio postepeni pad, koji je rezultirao da Lancia danas u ponudi ima samo jedan model.

Reč je naravno o super-miniju pod imenom Ypsilon, koji se prodaje samo u Italiji, mada je dostupan i pod značkom Chryslera u Velikoj Britaniji.

Prošle godine je isporučeno samo 43.077 primerka i mnogi su već otpisali ovu kompaniju i najavili njeno gašenje, ali je novonastali Stellantis javnost obavestio da Lancia ima svoju budućnost i da će opstati na tržištu još najmanje deset godina, to jest da će imati toliko vremena da pokaže svoj potencijal.

Današnja priča nije o nekom novom četverotočkašu, ali jeste povezana sa ovim brendom. Naime, početkom godine, Lancia je debitovala s modelom e-Ypsilon i ako ste pomislili da je reč o električnoj verziji već poznatoh heča, moramo da vam kažemo da se grdno varate. Naime, e-Ypsilon je gradski skuter, to jest trotinet razvijen u saradnji sa firmom MT Distribution.

Italijani su uvideli da sve veći broj mlađaruje koristi takva vozila za svakodnevni prevoz u gradskim gužvama, i da na tržištu postoji veliki broj kompanija koje će vam iznajmiti trotinet.

Model e-Ypsilon je relativno pristupačan i na domaćem tržištu se prodaje za svega 299 evra, što znači da ako svakodnevno iznajmljujete ovakva vozila, kupovina ove Lancije će se definitivno isplatiti na duži period. Spomenuta cena je takođe dvosturko niža od one koju nosi još jedan od rivala iz automobilske industrije, model Seat eKickScooter 25.

Iz kompanije kažu da kupac može da izabere jednu od dve boje, LED osvetlenje, osmoinčne točkove i motor koji zahteva veoma jednostavno i jeftino održavanje. Takođe se navodi da je težak 12,5 kilograma i može da dostigne maksimalnu brzinu od 25 km/h, a sa jednim punjenjem baterije na kućnoj utičnici je u stanju da pređe oko 25 kilometara.

e-Ypsilon se već sada može kupiti širom Italije, dok Lancia razmatra da li da ga ponudi i u ostatku sveta.


Za nas je verovatno mnogo bitnija vest ona koja govori o tome koje automobilske novitete kompanija planira. Pa onda da navedemo da prema ranije najavljenim planovima Stellantisa, Lancia će biti pozicionirana kao premijum brend koji će prodavati isključivo modele na struju, a ostaje nam da vidimo da li će takva strategija doneti rezultate.

U protivnom, slavni „žabar“ bi mogao da bude prva žrtva nove francusko-italijansko-američke korporacije.

AutoRepublika

(273)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

5 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
don

Kre!

branilo

Са годинама опада ниво Тестосерона а појачава се присуство Естрогена 👩‍❤️‍💋‍👨

„disis de end“

Izmenjeno 2 godine pre od strane branilo
Bungi

I BMW je u kriznim vremenima pravio Izete da bi preživio.

Matori

Došao kraj restilizacijama, konačno stigao novi model.

moron

😀😀😀