1. Home
  2. Vesti
  3. Najbrži pikap kamionet na svetu dobio svoje specijalno izdanje
Najbrži pikap kamionet na svetu dobio svoje specijalno izdanje
0

Najbrži pikap kamionet na svetu dobio svoje specijalno izdanje

652
0
Podelite sa prijateljima:

Ram 1500 TRX ili kako se precizno izgovara T-Rex (Ti-Reks) po čuvenom dinosaurusu je bio čest predmet pisanja na AutoRepublici. Ono što je na prvi pogled delovalo nezamislivo se ipak desilo onda kada je komercijalna divizija korporacije Fiat-Chrysler nekako uglavila 6,2-litarski motor sa osam cilindara i kompresorom, ispod haube radničkog kamioneta.

Krajnji rezultat je 702 konjske snage i ubrzanje iz mirovanja do 100 km/h za 3,7 sekunde uz poveliku (a ipak ograničenu) maksimalnu brzinu. Čak je i vreme prolaska na četvrtini milje impresivno i iznosi 12,7 sekundi, što je u rangu mnogih sportskih četvorotočkaša.

Ram je kao što rekosmo limitirao maksimalnu brzinu na samo 189 km/h, ali kaže da je razlog tome bezbednosne prirode, iako je ovaj agregat u modelima Dodge Charger i Challenger pokazao da je zapravo u stanju i da pređe 320 km/h.

Ispred nas je sada prvo specijalno izdanje TRX-a i nosi naziv Ignition Edition. Ovaj model ne donosi mnogo toga što standardni „dinosaurus“ već nema, ali sada se može dobiti u jednom paketu, umesto da kupac bira jednu po jednu opciju. Ignition Edition stiže s paketom opreme takozvanim „Level 2“ koji je do sada bio opcija od 7.920 američkih dolara, a sa njim se dobijaju kvalitetnija kožna sedišta, zatim kožom prekriven volan, grejači u kolima u oba reda sedišta i još mnogo elektronike.

Zmija bakrenjak

Ova specijalna verzija ipak ima nešto što se do sada nije moglo naručiti na standardnom TRX-u, a to je takozvana narandžasta boja „copperhead“ (po istoimenoj zmiji s glavom u boji bakra). Ne samo što je kamionet obojen u boju koja će sigurno dobijati dosta pažnje svojom pojavom, već se mnogi narandžasti detalji mogu uočiti i u enterijeru. Na bočnom delu prikolice se takođe nalaze i nove grafika koje do sada nismo viđali.

Ram planira da ograniči proizvodnju na samo 875 jedinica po početnoj ceni od 93.280 američkih dolara. To je za čak dvadeset hiljada „zelembaća“ više od cene baznog TRX-a, ali se svakako dobija unikantni proizvod. Ne sumnjamo da će Fiat-Chrysler unovčiti slavu barem na momenat, pošto će početkom naredne godine dobiti velikog rivala.

Naime, Ford je viđen kako već neko vreme u okolini Detroita testira novi F-150 Raptor R za koji se pretpostavlja da će imati isti motor sa 760 „grla“ kao onaj iz modela Mustang Shelby GT500, pa nas očekuje dvoboj dva dinosaurusa koji samo iz „US and A“ mogu da dođu…

AutoRepublika

(652)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments