1. Home
  2. Vesti
  3. Toyota predstavila Hilux GR Sport za evropsko tržište (GALERIJA)
Toyota predstavila Hilux GR Sport za evropsko tržište (GALERIJA)
2

Toyota predstavila Hilux GR Sport za evropsko tržište (GALERIJA)

370
2
Podelite sa prijateljima:

Japanska marka prikazala je novi dodatak GR portfoliju na Starom kontinentu. 

Toyota nastavlja da uvećava Gazoo Racing gamu, a u Evropi kupci sada imaju pravo i na Hilux GR Sport izdanje. Kako kažu nadležni u ovom brendu, ova varijanta trebalo bi da bude stegonoša pikap segmenta Toyote u ovom delu sveta.

Hilux GR Sport bitno je drugačiji od standardne verzije. Anfas vozila je značajno izmenjen – postavljena je nova saćasta rešetka sa sjajnim crnim okvirom, po sredini stoji naziv „Toyota“ uz GR značku. Tu je i svetlosna grupa koja suštinski ista kao kod restilizovanog Hiluxa, naravno, izvedena u LED tehnologiji.

Ovakav pikap postavljen je na felne od 17 cola i standardno dolazi sa All-Terrain pneumaticima. Toyota je, po običaju, nabacila GR oznaku na više mesta u eksterijeru, što se suštinski i očekivalo.

Izmene nisu izostale ni u kabini. Toyota Hilux GR Sport poseduje sportska sedišta koja su delimično obložena kožom, prošivena crvenim kontrastnim koncem. Tu su i aluminijumske pedale, ali i umeci od lažnog karbona na armaturnoj tabli…

Pres predstavnici japanskog proizvođača ističu da je kod ovog pikapa posebno revidirano ogibljenje, tačnije prednji sistem vešanja, jer su pozadi ostali neizmenjene lisnate opruge. Ove promene trebalo bi da omoguće direktnije upravljanje i uopšteno bolju voznu dinamiku.

Ispod haube nalazi se 2,8-litarski dizel agregat sa turbo punjačem i četiri redno postavljena cilindra. Ova pogonska jedinica isporučuje 204 ks i 500 Nm, a snaga se na sve točkove prenosi putem šestostepenog automatskog menjača.

Toyota Hilux GR Sport naći će se u evropskim izložbeno-prodajnim salonima tokom leta ove godine. Cena će biti poznata neposredno pred start prodaje na Starom kontinentu.

AutoRepublika 

(370)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

2 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
moron

„Pres predstavnici japanskog proizvođača ističu da je kod ovog pikapa posebno revidirano ogibljenje, tačnije prednji sistem vešanja, jer su pozadi ostali neizmenjene lisnate opruge. Ove promene trebalo bi da omoguće direktnije upravljanje i uopšteno bolju voznu dinamiku.“

Koji sportski cirkus od strane Toyote .

Matori

„Medrano“
🙂