1. Home
  2. Vesti
  3. Jeep Willys se vraća na scenu?!
Jeep Willys se vraća na scenu?!
1

Jeep Willys se vraća na scenu?!

341
1
Podelite sa prijateljima:

S druge strane Jadranskog mora stiže glasina da je Jeep spreman da oživi legendarni naziv. 

Willys je slavu stekao u Drugom svetskom ratu, a nakon toga decenijama je služio na raznim ratištima, a upotrebu je video i u civilnom sektoru. Jeep bi sada, po ugledu na druge koji su vratili na scenu zaboravljene modele, da Willysu podari novu generaciju.

Navodno bi se tako označavao budući krosover iz B segmenta koji je Jeep već potvrdio za evropsko tržište. Tako će ova marka doći u situaciju da poseduje dva modela u istoj klasi, jer koliko je sada poznato, Renegade neće u penziju.

Reč je o subkompaktnom krosoveru koji će biti baziran na STLA Small platformi, koja je suštinski unapređena CMP arhitektura nekadašnje PSA grupacije. To znači da će ovaj budući model biti kadar da koristi kako tradicionalne SUS motore, ali i da se okuša u EV „vodama“.

Jeep je već potvrdio da će predstojeći model iz B segmenta biti ujedno i prvi potpuno električni automobil tog brenda. Poznato je da će se proizvodnja odvijati u Tišiju u Poljskoj.

Stellantis je još ranije najavio da će proizvodnja ovog Jeepovog krosovera u Poljskoj startovati u drugoj polovini ove godine, mada se prvi primerci očekuje u izložbenim salonima naredne godine.

Datum premijere još uvek nije poznat, ali nas ne bi začudilo da se debi odigra u narednih nekoliko meseci, tokom proleća.

AutoRepublika 

(341)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
BB

Koliki je taj Tiši? Sve u njemu da se proizvodi…