1. Home
  2. Vesti
  3. Debitovala Alpina B8 Gran Coupe (GALERIJA)
Debitovala Alpina B8 Gran Coupe (GALERIJA)
9

Debitovala Alpina B8 Gran Coupe (GALERIJA)

1.28K
9
Podelite sa prijateljima:

Pre samo nedelju dana BMW je predstavio osveženu Seriju 8, a sada stiže unapređena verzija Alpine B8 Gran Coupe. Prodaja ovog izmenjenog bavarskog asa startovaće u julu ove godine, dok će početna cena iznositi nemalih 162.100 evra. 

Što se tiče estetskih izmena, nema ih mnogo. Prva, a verovatno i najveća jeste prisustvo osvetljenja na prednjoj rešetki, a Alpina je ponudila i dve posebne nijanse plave i zelene boje. Točkovi od 20 krakova su Alpinina specijalnost, i valja istaći da su napred dimenzija 245/35, a pozadi 285/30.

Pa, ni u kabini nije bilo nekakvih drastičnih promena. Na nekoliko mesta je postavljen Alpinin logo, a ovaj brend ponosno ističe da je volan ručno presvučen kožom. Nije bilo nekih „finih podešavanja“ ni po pitanju pogonskog sklopa.

Ispod haube je i dalje 4,4-litarski V8 motor koji u ovom slučaju isporučuje 621 ks i 800 Nm. Prevedeno u performanse, Alpina B8 Gran Coupe u stanju je da dostigne 100 km/h za samo 3,4 s. Ostane li papučica gasa pritisnuta do kraja, ovaj automobil stići će do maksimalnih 324 km/h.

Naravno, sve ispisano je samo deo standardne ponude. Alpina poseduje praktično neograničenu količinu personalizacije svakog vozila, od boja, pa sve do primenjenih materijala u enterijeru. Zapravo, vrlo je malo onih koji od Alpine kupe vozila sa standardnom opremom…

AutoRepublika 

(1284)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

9 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
TheStig

Fenomenalno izgleda. 😊Auto za rijetku gospodu.

Balkanboj

Sa ovom cenom jesu retka gospoda.

Meni je Alpina bila uvek lepša varijanta BMW-a, posebno točkovi koji su u ovom izdanju samo evolucija jednog dizajna. Diskretne izmene, tek da nije konfekcija.

TheStig

Slazem se u potpunosti. Alpina je sada ustvari bmw kakav bi sam bmw trebao da bude. Interesantna činjenica je da je Alpina registrovan kao proizvođač. Automobili koje Alpina pravi (modifikuje) imaju svoj broj šasije (Vin).

Balkanboj

Ajd uđi i ti u klub BMW-a, evo RT se preobratio u pravom smeru.
Jednom se živi.

Stari Dejan

Ja bih bio zadovoljan i sa E61, ne mora F10 🙃

TheStig

Vidi meni su određeni bmw fenomenalni. M235, m240, m2 (citaj ovi sto nisu dobili bubrege meteorske) m850 mi je takodjer fenomenalan. I rado bih kupio nekog. Sada mi ne treba i bio bi mi preveliki trosak ali u buducnosti vrlo moguce.

Stari Dejan

Sve Alpine nastaju na istoj proizvodnoj traci kao i svi ostali BMW-i, tek kasnije oni odlaze na „tretman ulepšavanja“.

TheStig

Nastaju samo sto je taj „treman uljepšavanja“ mnogo vise od samog uljepšavanja. Zato i imaju posebne brojeve šasije.

Stari Dejan

Naravno, zato i jeste napisano sa navodnicima…