1. Home
  2. Vesti
  3. Lotus istovremeno poslao u penziju tri modela
Lotus istovremeno poslao u penziju tri modela
0

Lotus istovremeno poslao u penziju tri modela

161
0
Podelite sa prijateljima:

Britanska marka otvara prostor za nova uzbudljiva vozila koja će plasirati u narednim godinama. 

Lotusovi modeli Elise, Exige i Evora otišli su zajedno u istoriju. Od pomenutih, prvi je u proizvodnju ušao Elise 1996. godine, zatim Exige četiri godine kasnije, dok je Evora stigla 2009. godine.

Na kraju karijere, Elise je uspeo da prikupi 35.124 registracije, Exige 10.497, a Evora 6.117 prodatih primeraka. Ukupno su sva tri automobila uspela da prikupe 51.738 isporučenih jedinica. Reč je o velikom uspehu za Lotus, jer to predstavlja gotovo polovinu od svih vozila koje je britanski brend stvorio u svojoj istoriji.

Suštinski, brojke bi trebalo da budu nešto veće, jer Lotus nije uračunao četvorotočkaše koje je proizvodio za tuđ račun. Sa tim u vidu, konto bi se uvećao za još 9.715 vozila koje je Lotus proizvodio za Teslu (prvi Roadster), kao i Daewoo i Vauxhall.

Sa odlaskom navedene trojke, Britanci počinju velike radove u fabrici koja prolazi detaljne izmene i dobija nove robote. Sve je to deo priprema za proizvodnju novog modela Emira. Lotus očekuje da će na godišnjem nivou prodavati oko 5.000 jedinica tog automobila, a proizvodnja bi trebalo da počne tokom sledećeg proleća.

AutoRepublika 

(161)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments