1. Home
  2. Vesti
  3. Kia slavi jubilej – 10 miliona prodatih automobila u Americi
Kia slavi jubilej – 10 miliona prodatih automobila u Americi
4

Kia slavi jubilej – 10 miliona prodatih automobila u Americi

189
4
Podelite sa prijateljima:

Veliko dostignuće za južnokorejsku marku. 

Kia je do ovog jubileja od deset miliona prodatih vozila u SAD stigla za manje od tri decenije, što govori o tome koliko su se brzo adaptirali na uslove na američkom tržištu. Jubilarni model je EV6, odnosno električna perjanica Korejaca. Ovaj četvorotočkaš dostavljen je novim vlasnicima u saveznoj državi Kaliforniji.

Inače, potpuno je simbolično da jubilarni automobil bude upravo jedan električni četvorotočkaš. Pre svega jer Kia planira da poseduje potpuno elektrifikovan portfolio do 2040. godine u SAD.

Kia se „otvorila“ povodom proslave ovog postignuća. Tako su po 10.000 dolara donirali nekolicini humanitarnih organizacija u SAD, a po svemu sudeći ni kupac pomenutog EV6 neće morati da plati svoj automobil, već će mu odnosno njoj biti poklonjen.

Podsetimo, Kia je ušla na američko tržište sa modelom Sephia koji je tada koštao manje od 9.000 dolara. Danas ona u SAD nudi gamu od čak 11 vozila, i pored toga poseduje fabriku u saveznoj državi Džordžija koja radi od 2009. godine. U međuvremenu je samo iz tog pogona izašlo više od tri miliona automobila!

AutoRepublika 

(189)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

4 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
moron

Bravo za KIU !!!

TheStig

M M u žalosti 😂

M M

Nisam ja u žalosti dalek bilo.
Ovo je pokazatelj šta je KIJA. To je budžet automobil. Ko nema para za pravo auto u Americi, ima KIJA, nekad beše Jugo. Koliko se sećam Hjundaju i Jugo su bili takmaci. Dno tržišta. KIJA danas je čak i ispod dna. Prostija kola nemaju, posle sledi japan kar u raznim nijansama.
10 milina bednika u USA je dobilo nov prevoz iz KIJA šivare

Iznogud Časni

Respekt