1. Home
  2. Vesti
  3. Upoznajte Volkswagen Polo Vivo Dune
Upoznajte Volkswagen Polo Vivo Dune
1

Upoznajte Volkswagen Polo Vivo Dune

357
1
Podelite sa prijateljima:

Možda vam ovaj model izgleda pomalo staro? I jeste, jer je u pitanju konceptualni automobil nastao na osnovi Pola prethodne generacije. 

Ovaj koncept razrađen je tržište Južne Afrike gde specifična putna infrastruktura, ili bolje reći nedostatak iste favorizuje automobile sa visokim klirensom.

Standardni Polo je prošao ozbiljne zahvate. Pored većeg klirensa, tu su i gume prilagođene terenskim uslovima, potom dodatna zaštita podvozja, kao i LED reflektori postavljeni na krov. Naravno, krov sada ujedno može služiti i za transport robe.

Polo Vivo Dune ima samo dva sedišta, jer je deo gde se nalazila zadnja klupa pretvoren u prostor za odlaganje stvari. Kako mu je namena da bude vozilo koje će svog putnika „odvesti i na kraj sveta ako treba“ od viška prostora za neophodnu opremu ne može biti štete.

Ovaj „terenski“ Polo je koncept koji je Volkswagen predstavio u Južnoafričkoj republici. Ukoliko bude dovoljno interesovanja, nemačka marka rado će pokrenuti i serijsku proizvodnju. Naravno, za takav model postoji prostor i na drugim tržištima, kao što je Južna Amerika, delovi Azije, pa i siromašniji delovi Evrope.

AutoRepublika

(357)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
J4ZZER

Sa aspekta dizajna i kvaliteta enterijera meni je prethodni POLO bio za dva koplja ispred trenutnog. Znam da se novi bolje vozi, da je siri, ima vjse prostora i prtljaznik, ali dizajn mi je ogroman korak unazad, kao sekirom da su ga vajali, a enterijer je posebno razocarenje