1. Home
  2. Vesti
  3. Aurus preživeo prvi udes u svojoj kratkoj istoriji (VIDEO)
Aurus preživeo prvi udes u svojoj kratkoj istoriji (VIDEO)
0

Aurus preživeo prvi udes u svojoj kratkoj istoriji (VIDEO)

699
0
Podelite sa prijateljima:

Admiralska ulica glavnog grada Kazahstana bila je domaćin nemilog događaja. Naime, po prvi put u svojoj istoriji, prestižni automobil ruske marke Aurus, saučestvovao je u saobrćajnoj nezgodi. 

Dakle, ovo je u jednom trenutku moralo da se dogodi, a raduje činjenica da je udes bio poprilično bezazlen, iako medijski veoma atraktivan. Naime, u blizini kazahstankskog Kremlja, kako navode očevici i lokalni mediji, vozač minibusa je neoprezno napustio stanicu ne primetiviši Senate S600 koji se kretao saobraćajnom trakom na koju se isti nameračio.

Nešto iza prvog Aurusa, drumom se kretala verzija Aurusa sa produženim međuosovinskim rastojanjem, Senat L700. Oba luskuzna automobila su bila bele boje, a jedan od njih je Admiralsku ulicu napustio uz pomoć drugog  vozila, iako mu je kao „uspomena“ na prvi udes, oštećen jedino levi retrovizor. Povređenih i (daleko bilo) stradalih nije bilo.

Neposredno nakon trivijalne nezgode, jedino “povređeni” Aurus je brzo prekriven nekakvim ćebetom ukrašenim dezenom s podnih prostirki, čime je samo privikuao dodatnu pažnju. Možda čak ne bi bila loša ideja da se, po ugledu na Rolls-Royce, ovaj komad tkanine uključi u neku “izletničku” stavku spisku dodatne opreme.

Međutim, u celoj priči je zapravo mnogo interesantniji deo koji se odnosi na samo prisustvo Aurusovih četvorotočkaša u Astrahanu. Očigledno, specijalisti ruske marke sprovode zaključne testove, a u nedelji kada se incident dogodio, u poseti kazahstanskoj prestonici je boravio ruski ministar transporta Jevgenij Dijetrih. Aurusa ipak nije bilo u zvaničnom delu protokola.

Za razliku od kolege iz ministarstva transporta, ruski ministar industrije i trgovine, Denis Manturov definitivno poseduje svoj primerak Aurusa, a svedoci navode da redovno koristi ovo vozilo za dolazak na radno mesto.

Prvi izložbeno-prodajni salon marke Aurus će biti otvoren u Moskvi već ovih dana, predviđa se prodaja ne više od šest primeraka do kraja godine. Pomenuti ministar Manturov je u julu izjavio da će početna cena za Aurus iznositi oko 244.000 evra.

AutoRepublika

(699)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments