1. Home
  2. Hedonizam & Adrenalin
  3. BMW M6 iz ’88. traži novog vlasnika (GALERIJA)
BMW M6 iz ’88. traži novog vlasnika (GALERIJA)

BMW M6 iz ’88. traži novog vlasnika (GALERIJA)

22.51K
8
Podelite sa prijateljima:

Malo je ovakvih legendi u automobilskoj industriji. 

Izvorni BMW M6 bio je i ostao jedan od najtraženijih klasičnih modela bavarske marke. Ovaj primerak je ponuđen na prodaju u SAD, u saveznoj državi Teksas – grad Ostin.

Prodavac je automobil nabavio 2004. godine i otada je u njegovoj svojini. Iako je star 33 godine, BMW M6 i dalje izgleda odlično. No, kao što je to slučaj sa velikom većinom ovakvih modela, ni ovaj nije u izvornom, odnosno originalnom stanju. Vlasnik navodi da su učinjene neke izmene zarad boljih performansi na ogibljenju i kočnicama.

Automobil je prošle godine ofarban u originalnu Cinabbar crvenu boju. Jedan od detalja koji je spolja vrlo lako primetiti jesu točkovi. Nisu to naplaci sa izvornog M6, već je reč o BBS točkovima od 17 cola koji su preuzeti sa Serije 5 generacije E39.

Enterijer je u odličnom stanju i nedavno je presvučen novom, belom kožom. Postavljen je novi informativno-zabavni sistem, koji se definitivno ne slaže uz ovakav automobil.

Pod haubom je i dalje originalna pogonska jedinica, odnosno 3,5-litarski atmosferski redni šestak. Automobil je do sada prešao 186.000 km i prodaje se putem internet aukcije. U trenutku pisanja ovog članka najviša ponuda iznosila je 15.000 američkih dolara.

AutoRepublika 

(22506)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

8 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Bungi

Postoje i ljepši branici na evropskoj verziji.Ovu budževinu od ručno sklepanog zadnjeg lonca u sredini pod hitno izbaciti.Nešto su mi i retrovizori sumljivi kao da su nakalemljeni sa neke novije trojke.Na ovu staru BMW legendu ne idu nove fleksibilne metliče brisača već stare, klasične.

Balkanboj

Auspuh, t.j. završetak izduva ide baš ovako po sredini, malo sa desne strane na tom modelu. Retrovizori su koliko mogu da uporedim originalni. A branici su takvi kakvi jesu za US market. Sve original. Osim tih metlica brisača spolja.

@Bungi, uradi domaći pre nego što nešto napišeš.

Bungi

Bio sam u pravu, američki branici su ubjedljivo najružniji.

Balkanboj

Odličan e24 M6. Originalni motor, sjajno. Jedino mi ne ide ova zlatna boja za felne, nekako se ne uklapa. Zvučnici su isto mogli da budu lepše sakriveni, a „single din multimedia“ je najbezbolnije rešenje. Mada, može se naći CD player iz serije e36 (BMW business CD43) koji uz male modifikacije može preko Bluetooth-a da konektuje mobilni telefon i pušta muziku sa istog.
Najbolje od svega je što nisu uradili držače za plastične čaše, tako tipično američko sranje u starim automobilima.

Nebojsa

To je nesto naj bolje sto je bmw izbacio pogotovo 650 sa v8

Matori

Može li nešto više o tom „650“?

Balkanboj

Nešto si pomešao modele sinko, taj sa V8 je onaj noviji model, kodna oznaka e63. A 650i je kod BMW-a bila oznaka za V8 sa 4.8 litara zapremine.

Ovaj model je kodne oznake e24, i ugrađivani su samo redni motori sa 6 cilindara zapremine 2.8 do 3.5 litara. Čak je i ovaj M6 bio sa 3.5 motorom.

Izmenjeno 3 godine pre od strane Balkanboj
Vladimir

Ovakav jedan sam video u Minhenu 2019god na danima piva.Top mašina!