1. Home
  2. Vesti
  3. Mercedes-Benz će uprkos krizi ostvariti dvocifrenu stopu poslovne dobiti
Mercedes-Benz će uprkos krizi ostvariti dvocifrenu stopu poslovne dobiti
0

Mercedes-Benz će uprkos krizi ostvariti dvocifrenu stopu poslovne dobiti

91
0
Podelite sa prijateljima:

Finansijski direktor grupacije Daimler se oglasio izjavom datom za list Boersen-Zeitung u kojoj je naveo da proizvođač luksuznih automobila Mercedes-Benz želi da zadrži dvocifrene stope poslovne dobiti, uz opasku da je to odličan osnov za pozamašne isplate onima koji očekuju raspodelu dividende.

„Uprkos problemima uslovljenim nabavkom sirovina i elektronskih komponenti, rezultati koje pravimo u Mercedesu su veoma dobri, u stvari beležimo dvocifrene stope poslovne dobiti,“ preneli su mediji reči Haralda Vilhelma, koji je dodao da se sada fokus stavlja na očuvanje postignutih stopa.

„Što se tiče dividendi i njihove isplate, svi su izgledi da će se akcionari baš obradovati kada kucne momenat za plaćanje.“

Vilhelmu u ugovoru o radu trenutno kao poslodavac figurira Daimler ali će taj entitet uskoro biti preimenovan u Mercedes-Benz AG, nakon što se iz Daimlera izdvojio entitet za proizvodnju teških komercijalnih vozila Daimler Truck, a u kom je proizvođač automobila zadržao udeo u kapitalu u visini od 35%.

Mercedes Benz Cars & Vans je zabeležio povrat investicije kroz prihode od 11,9% u prvih devet meseci 2021. godine. Ova divizija ima za cilj da pomenutu stopu održi u rasponu od 10% do 12%, na nivou cele poslovne godine.

Ispostavlja se da su ovakve krize idealna prilika za proizvođače automobila da procvetaju, pod uslovom da dovoljno podignu cene svojih gotovih proizvoda i da u dovoljnoj meri skrešu rashode, prevashodno misleći na troškove radne snage.

AutoRepublika

(91)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments