1. Home
  2. Vesti
  3. Premijera: Mercedes-AMG GLB 35 (GALERIJA)
Premijera: Mercedes-AMG GLB 35 (GALERIJA)
1

Premijera: Mercedes-AMG GLB 35 (GALERIJA)

197
1
Podelite sa prijateljima:

Pred početak Salona automobila u Frankfurtu promotivne aktivnosti proizvođača znatno su se uvećale, te je tako Mercedes predstavio svoj novitet. 

Bilo je pitanje trenutka kada će novi dodatak SUV gami nemačke marke dobiti i svoju AMG varijantu. Suština ove verzije naravno je u motoru koji obezbeđuje bolje performanse.

Pod haubom se nalazi turbo dvolitarski agregat koji isporučuje 306 ks i 400 Nm. To mu omogućava sprint do 100 km/h za 5,2 sekunde, dok je maksimalna brzina elektronski ograničena na 25o km/h. Snaga se na obe osovine šalje putem osmostepenog automatskog menjača sa dvostrukom spojnicom.

Ozbiljnije mehaničke promene odigrale su se na polju ogibljenja jer je bilo neophodno prilagoditi drugačijim uslovima eksploatisanja koje će GLB 35 preživljavati.

Što se tiče izmena na vizuelnom planu, to je već dobro poznata priča. Spolja su tu drugačija farba, specifična Panamericana rešetka, izbor točkova od 19 (standardno) ili 20 i 21 inča. Unutar vozila kvalitet materijala podignut je na još veći nivo nego kod standardne verzije.

Mercedes nije dao nikakve informacije o ceni ovog automobila, ali je potvrđeno da će se naći u prodaji sledeće godine. Nemačka marka je kompletnu premijeru GLB 35 rezervisala za Salon automobila u Frankfurtu.

AutoRepublika

(197)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
Mustang

nova/stara b klasa sa amg motorom, trebali bi to uraditi i x klasi, vitu, citanu, sprinteru, sve što se kreće i ima znak mercedesa treba da dobije i amg variantu, pa i bicikla, što da ne, …. porez na budale