1. Home
  2. Vesti
  3. Evo kako izgleda i šta nudi Dacia Jogger u osnovnom izdanju
Evo kako izgleda i šta nudi Dacia Jogger u osnovnom izdanju
13

Evo kako izgleda i šta nudi Dacia Jogger u osnovnom izdanju

5.49K
13
Podelite sa prijateljima:

Rumunski sedmosed jedan je od najinteresantnijih ovogodišnjih automobilskih noviteta stoga zagledamo njegov najjeftiniji, odnosno bazični paket opreme. 

Jogger je novi adut Dacije u sferi vozila koja bi trebalo da povezu više od pet osoba. Ovaj model uspeo je da usvoji neke od stilskih elemenata koji krase SUV segment, te je samim tim i dobio atraktivnosti. Da li će taj recept doneti željene rezultate i nadmašiti penzionisani Lodgy?

U Francuskoj, koja bi trebalo da bude jedno od glavnih evropskih tržišta za Joggera, ovaj automobil ima početnu cenu nešto nižu od 15.000 evra. Kolege trikolori ističu da je ovde reč samo o varijanti namenjenoj da privuče kupce u salone, te da će oni posle ipak se odlučiti za neki bogatije opremljen trim.

Dakle uvodni paket opreme nosi naziv Essentiel, Takav četvorotočkaš dolazi u beloj boji, retrovizori i brave ostaju crni, „Y“ svetlosni potpis je prisutan, kao i svetla za maglu. Točkovi od 16 cola su čelični sa ne tako privlačnim ratkapnama… Sve u svemu, spolja ovaj Jogger i ne izgleda tako loše.

Situacija u kabini je nešto drugačija jer ovde vlada potpuno crnilo i monotonija. Opšti „mrak“ razbijaju samo nekakvi sivi okviri oko duvaljki za grejanje/hlađenje i to je to. Nema ni ekrana za upravljanje informativno-zabavnim sistemom, predviđen je samo priključak i držač za mobilni telefon preko kojeg se može vršiti niz funkcija.

Što se tiče spiska opreme, na njemu pronalazimo AEB, zatim limiter brzine, volan i vozačevo sedište posedive po visini, šest vazdušnih jastuka, LED dnevna svetla…

Bazični Jogger za pogon koristi tzv. ECO-G sklop, odnosno 1,0-litarski trocilindarski motor koji je u stanju da koristi benzin i TNG. Uparen je sa šestostepenim manuelnim menjačem i dostavlja 100 ks i 170 Nm (kada upotrebljava gas).

No, pomenuta cena od jedva 15.000 evra rezervisana je za verziju Joggera sa pet sedišta, ukoliko se poželi varijanta koja može poneti sedam putnika, onda je početna cena za takvo izdanje nešto viša i iznosi 15.750 evra.

AutoRepublika 

(5493)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

13 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Slavko

Mozemo baratati i cenama za nase trziste, krecu od 13.390.

moron

Na oko, baznjak spolja izgleda korektno. Ne bih imao ništa protiv. Nije to više kao ono ranije kod dačije da su celi branici bazno u crnoj plastici. Unutra malo deluje „prazno“ bez „televizora“, koji, inače, može opciono da se doplati. Naravno, može i klima uredjaj ovde da se doplati. Ali, baznjak Jogger nema podešavanje volana u dve ose i to smatram velikom ergononskom falinkom. Vozio sam povremeno Logan prve generacije (srednji paket), bez mogućnosti podešavanja volana (ako ne grešim), kod koga uopšte NIKADA nisam video gornji deo instrumenata ( pa ni brzinu kretanja, ako je brže od 60-70, ne sećam… Pročitaj više »

BB

Ti k’o nekad Dragan i Milena…samo da popijem kafu…

Iznogud Časni

Vidis da želi Daciju, izgleda da treba terapiju da popije 🙂 a kako si tipa zaboravio i to dizela za 17 i kusur?

M M

Dal je moguće da bi uopšte razmišljao da za Dačiju Zogrer daš 18 000 keka? I pri tome bude 3 cilindra motor, bez dizela.
Ovo je vozilo za ovce, a ovan da bude šofer

Iznogud Časni

Ma pusti ga , drug Trola ga uci da trola 🙂

moron

Šta ćeš … Kada se pojavio aktuelni megan, za 18 hiljada si maltene mogao da kupiš lepo opremljen karavanski primerak sa DCI 110.

Danas za 18 hiljada ova dačija … Sa TCe 110.

Novo vreme došlo …

Iznogud Časni

🐏

DUDE

U Srbiji, bazna cena za Eco-G iznosi 13.390eur, plus klima za 400eur…sve skupa 13.790eur za auto sa gepekom od 700 litara, u beloj boji.
Vec za 15.190eur dobija se u srednjem paketu opreme Comfort. Takodje odlicna ponuda.
Taksisti ce cekati u redu (…ako vec nisu kupili Logan Eco-G).

Aca

Savrseno izgleda 😀

Man Schini

Preteraše…

moron

Ja juče gledam cene novih dačija na AutoScout.de i …
Ma, ima tamo Sandero Stepway-a i za preko 26 hiljada evra.
I to ne jedan primerak … 🙂

moron

Na Fiat forumu čitam (preneti) tekst o Dačija Jogger-u, o najavi hibrida, koji je zapravo samo PR priopćenje Dačije … I tu, izmedju ostalog, piše:

“ …Uz regenerativno kočenje, Jogger Hybrid 80% vremena u gradskoj vožnji provešće u električnom režimu…“

Tek, mogao bi PR Toyote da dosta nauči od PR-a Dačije … Jer, Toyota reklamira hibridni yaris da će on po gradu provesti i 50% u električnom režimu. A Jogger, eto, do 80%.

Kada se pojavi hibridni Jogger, Toyota, kao pionir hibridne tehnologije, može slobodno da se „ubije“ …