1. Home
  2. Life
  3. Biznis
  4. Ferrari zaradio €86.369 po prodatom automobilu u 2019.
Ferrari zaradio €86.369 po prodatom automobilu u 2019.
0

Ferrari zaradio €86.369 po prodatom automobilu u 2019.

501
0
Podelite sa prijateljima:

Malo li je?

Prošle godine, automobilsko tržište je počelo da pokazuje znake usporavanja. Mada je prodaja generalno i dalje bila na visokom nivou, na najvećim tržištima je počela da daje znake slabljenja.

To ne važi i za Ferrari. Italijanski proizvođač je, primera radi, prodao 10.131 automobil i napravio ubitačan profit na svakom od njih, izveštava Fiat Group World internet stranica.

Naime, Ferrari je dotična vozila prodao s dobiti iz poslovanja od 23,2 odsto, što u prevodu znači 86.369 evra u proseku. To je zaista ozbiljna suma, mada je ipak manja u odnosu na onu iz 2018. – 86.801 evro. Fiat Group World kaže da je Ferrari ovu impresivnu dobit ostvario kroz uvođenje novih tehnologija, prilagođavanje promenama na tržištu i reklamiranje svojih vozila.

Ova publikacija je uporedila profitabilnost Ferrarija s nekim drugim proizvođačima, pa tako ispada, primera radi, da BMW treba da proda 30 vozila da bi se izjednačio s Ferrarijevom zaradom. VW-u je za to potrebno da proda 56 a Mercedesu 67 novih automobila, da bi se izjednačio s Ferrarijevim skorom. Takođe, treba da prodate 908 Fordova i 928 Nissana, da bi ste bili „egal“ s Ferrarijem. Ovo zaista baca novu sliku na odnos vrednosti i zarade.

Italijanski proizvođač egzotičnih automobila je imao sjaju 2019., bez obzira što je dobit iz poslovanja bila za nijansu niža nego godinu dana ranije. Prvi put u svojoj istoriji, Ferrari je prodao više od 10.000 vozila. Evropa, Bliski Istok i Afrika, bili su najbolji regioni po pitanju prodaje, koja je jedino bila slabija u Americi. Ferrari je bio prilično zaposlen 2019., ali očekuje se da 2020. bude nešto mirnija, s manje novih modela. Videćemo kako će se to odraziti na profitabilnost kompanije.

AutoRepublika

(501)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments