1. Home
  2. Vesti
  3. Ford objavio detalje o novom 7,3-litarskom benzincu
Ford objavio detalje o novom 7,3-litarskom benzincu
0

Ford objavio detalje o novom 7,3-litarskom benzincu

958
0
Podelite sa prijateljima:

Pre nekoliko meseci Ford je debitovao s novim 7,3-litarskim benzincem pod kodnom oznakom „Godzilla“. Zamišljen je od strane proizvođača kao zamena za dosadašnje benzinske agregate u V10 konfiguraciji, poznate kao „Triton“.

Detalji o novom motoru nisu bili poznati prilikom premijere, osim što je proizvođač tvrdio da će njegov predstavnik biti najmoćniji u klasi, i to u verziji sa benzinskim motorima. „Godzilla“ zauzima sredinu ponude među F-250 i F-350 modelima pa je tako 6,2-litarski benzinac ispod, a 6,7-litarski dizel iznad. Sa druge strane, uparen sa ovim motorom F-450 će po prvi put biti dostupan i kao benzinac pošto se do sada nudio samo kao dizel.

Ford je sada javnosti predstavio i zvanične brojeve pa će tako 7,3-litarski benzinac biti dostupan u dve verzije. U F-550, F-600, F-650 i F-750 većim kamionima će razvijati 350 konjskih snaga i 635 Nm obrtnog momenta dok su F-250, F-350 i F-450 moćniji sa 430 „konja“i 644 Nm obrtnog momenta.

U oba slučaja Ford je uspeo da nadmaši konkurenciju iz General Motorsa i Rama i pri tom spominje da je „Godzilla“ u stanju da podnese daleko veću snagu, ali je cilj bio balans između maksimalne vučne sposobnosti i dugotrajnosti. On dodaje da je većina obrtnog momenta dostupna ispod 3.000 „obrtaja“ kao i da će novi desetostepeni automatski menjač poboljšati ekonomičnost u poređenju sa V10 benzincem koga zamenjuje.

Ford se ne zadovoljava postignutim i trenutno radi na novoj generaciji „Power Stroke“ dizela sa ciljem da vrati titulu najmoćnijeg agregata od Rama.

AutoRepublika

(958)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments