1. Home
  2. Vesti
  3. Peugeot će u Evropi od 2030. godine nuditi samo električne modele
Peugeot će u Evropi od 2030. godine nuditi samo električne modele
7

Peugeot će u Evropi od 2030. godine nuditi samo električne modele

233
7
Podelite sa prijateljima:

Francuska marka će se do kraja dekade svrstati u EV brendove, bar kada je reč o Starom kontinentu. 

Sve je izglednije da će tranzicija ka električnim automobilima u Evropi postati potpuno izvesna, pa je tako još jedna marka potvrdila da će se odreći SUS pogonskih jedinica u narednim godinama. To je potvrdila Linda Džekson, šefica Peugeota, koja je ove godine stala na čelo tog proizvođača.

Ipak Džeksonova tvrdi da to nije kraj termičkim motorima kod Peugeota, jer će taj brend nastaviti da prodaje vozila koja koriste takve agregate van Evrope. Preciznije rečeno, prva žena „lava“ kazala je da će u ponudi opstati benzinci, što u prevodu znači da će se ova marka uskoro odreći dizelaša.

Peugeot trenutno ima vrlo zanimljiv portfolio što se tiče pogona. U opticaju su pored tradicionalnih benzinskih i dizel motora i plug-in hibridi kao i EV modeli. Francuzi nude nekoliko električnih automobila, s tim da e-208 i e-2008 (nedavno dobili veći domet) beleže bolje rezultate od ostale braće.

Galski brend je već najavio da će nova generacija 308-ice dobiti potpuno električno izdanje, kao i da će naredna iteracija modela 3008 takođe imati pravo na EV varijantu.

Jasno je da Stellantis namerava da se usmeri ka elektrifikaciji, a Peugeot će se u Evropi odreći SUS agregata nešto kasnije u odnosu na sestrinske brendove. Podsetimo, DS je najavio da će to učiniti već 2026, a Opel dve godine nakon toga.

Nažalost, čini nam se da prisustvujemo smrti tradicionalnog automobila.

AutoRepublika 

(233)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

7 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
moron

Bog dragi da nam svima pomogne u ovom opštem ludilu …

M M

Bilo bi fino kad bi Peugeot znao šta će biti iduće godine

YugoFlorida

Ovo što radi niz proizvođača je potpuno neracionalno, i jedino se može okarakterisati kao nekakva psihička bolest.

Rikošet

Linda je vjerovatno odličan menadžer, jedan od onih koje zovu „sjekači troškova“.

Kad je vidjela procjenu koliko će para da „uštede“ kada više ne budu imali razvojnih inženjera koji rade na motorima SUS i kada umjesto njih budu „viklovali“ električne odmah je potpisala dekret.

Naravno njoj ide premija, debela.

Menadžeri u automobilizmu nemaju doticaj sa stvarnošću, samo suva ekonomija…

Iznogud Časni

zato i imas 3 inca displej u onom citroenu sto ga nas Seki testirao.

BB

Radi rodne ravnopravnosti predlažem da se lavu sa loga ošiša griva…🦁🐱

Iznogud Časni

kome je ova dala pic…e pa postala sefica?