1. Home
  2. Vesti
  3. Lamborghini – odlični prodajni rezultati na početku 2021. godine
Lamborghini – odlični prodajni rezultati na početku 2021. godine
5

Lamborghini – odlični prodajni rezultati na početku 2021. godine

275
5
Podelite sa prijateljima:

Italijanska marka ostvarila je rekordnu prodaju u prvom kvartalu tekuće godine. 

Lamborghini je u periodu od januara pa zaključno sa martom ove godine dostavio 2.422 automobila, što je za više od 25% bolji rezultat nego lane i ujedno 22% više nego u prvom tromesečju 2019. godine, što dovoljno govori o velikom uspehu „razjarenog bika“.

„Uprkos izazovima i neizvesnosti na nekim tržištima, Lamborghini nastavlja da odgovara na veliku potražnju za njegovim automobilima“, kazao je šef italijanskog brenda – Stefan Vinkelman. On je dodao da je ta marka spremna da se suoči sa velikim izazovima koje nosi moderna era automobilizma.

Teško da će bilo ko biti iznenađen činjenicom da je Urus bio najpopularniji model Lamborghinija u prvom kvartalu. Za potentni SUV odlučilo se 1.382 kupca, sledi Huracan sa 753 isporučena primerka, dok je Aventador upisao 287 registracija.

Italijani nisu saopštili gde su prodali najviše automobila, ali navode da su iskoristili pozitivan moment na nekoliko ključnih tržišta kao što su: Kina, SAD i Nemačka.

Podsetimo, Lamborghini je protekle godine ukupno dostavio 7.430 vozila, uz pad prodaje od 9%, pre svega zbog toga što je fabrika na Apeninskom poluostrvu bila zatvorena čak 70 dana. I prošle godine je Urus bio bestseler sa 4.391 dostavljenih četvorotočkaša, dok se za Huracan odlučilo 2.193 potrošača. Aventador je u 2020. godini našao put do 846 novih vlasnika.

Ako se ovako nastavi u 2021. godini, onda se Lamborghiniju smeši odličan komercijalni rezultat.

AutoRepublika 

(275)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

5 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Sasa

I on je VW.

Mad Max

Nije „on“ VW, nego je vlasnički u toj strukturi, a tehnološki se mogao videti njev klon Audi R8, najbolji proizvod ig VW grupacije, sve sa Poršeom.

Mad Max

Malo e još ostalo pravih automobila. oje čudo da je velka potražnja za Lambom. To pokazije kako stoje igračke na struju.

moron

„Pravih automobila „?
Pa, polovinu prodatih iz ovog teksta im čini „đip“ segment. To je deo njihove sportske tradicije?

Don

Vidi golfa.