1. Home
  2. Vesti
  3. Mercedes C klase – sve što znamo do sada
Mercedes C klase – sve što znamo do sada
4

Mercedes C klase – sve što znamo do sada

2.53K
4
Podelite sa prijateljima:

Iako se prototip primerci dolazeće generacije C klase iz Mercedesa na ulicama viđaju već duže vrijeme, tek sada su u javnost izašle prve fotografije koje nam otkrivaju značajnije detalje. Ako u obzir uzmemo ogroman uspijeh koji je doživjela aktulena generacija C klase i koji još traje, Mercedes će morati ozbiljno da se potrudi, kako bi napravio vrijednog naslijednika.

Peta generacija C klase, ili šesta ako računamo model W201 (u narodu poznatiji kao 190), s obzirom da nije nosio oznaku C, neće doživjeti revoluciju u dizajnu. I dalje veoma kamuflirani prototip prmerci jasno daju do znanja da su proporcije ostale gotovo identične, te da se promjene u dizajnu više odnose na “lice” i zadnjicu.

Prednji dio automobila će imati dosta tanje i oštrije farove, sa nešto većom maskom u odnosu na aktuelni W205. Fotografisani prototip je, sudeći po agresivnim naborima na braniku, opremljen AMG stilskim paketom i već sada sa svom kamuflažom se vidi da će značajno uticati na agresivnost dizajna.

Bočno će biti iskorištena nova dizajnerska “politika” Gordona Vagnera, sa što manjim brojem oštrih linija. Na ovim fotografijama se nazire samo jedna linija koja ide od prednjeg blatobrana, preko donjeg dijela vrata i onda skreće prema gore i nježno nestaje.

Linija “ramena” gotovo i da ne postoji, već se radi o blago zakošenom dijelu metala, koji se nežno širi prema zadnjem dijelu, kako bi auto vizuelno izgledao širim nego što jeste. Zadnji dio će po prvi put u istoriji limuzinske verzije C klase imati elemente svjetlosne grupe na poklopcu prtljažnika, za koje možemo gotovo sigurno reći da će imati oblik sličan onom koji viđamo na trenutnoj generaciji modela CLA.

Najznačajnije promjene će doživjeti enterijer, koji će u svakom pogledu biti potpuno nov. Vjerujemo da će tradicionalnim ljubiteljima trokrake zvijezde trebati vremena da prihvate ovaj dizajn. Mercedes će gotovo prekopirati enterijer dolazeće S klase, koja je ranije uhvaćena od strane “špijuna”, a fotografije možete vidjeti ovdje. i ovdje.

Ekran postavljen ispred vozača na fotografiji ima porpilično masivan okvir, te neke spekulacije govore da se rade o osnovnom ekranu, te da će veći biti dostupan kao doplata. Dok sa druge strane Mercedes možda pokušava da “obmane” javnost.

Sledeća C klasa će takođe dobiti potpuno novi volan, veoma elegantnog dizajna. Centralnom konzolom dominira ekran info-zabavnog sistema, a sudeći po fotografiji, u 16:10 formatu. Potpuno je za očekivati da će C klasa koristiti drugu generaciju veoma impresivnog MBUX info-zabavnog sistema.

Odmah ispod ekrana, nalaze se kontrole klimatizaijce osjetljive na dodir i tek ispod njih par fizičkih tastera. U ovom trenutku centralni otvori ventilacije i ne izgledaju baš najbolje, a iza njih se nalazi otvor za koji možemo pretpostaviti da će biti mjesto zvučika.

Trenutno nisu poznati detalji o agregatima, ali vjerujemo da će u ponudi biti nekoliko benzinskih i dizel agregata, kao i nekolikom modela hibridnih modela. Potpuno električna verzija neće postojati u formi standardne C klase, već će Mercedes predstaviti zaseban EQ model sličnih dimenzija. Zvanično predstavljanje se očekuje tek 2021. godine.

Enes Eki Alković

(2531)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

4 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
hercegovac

U svakom slucaju ovaj centralni ekran mi bolje odgovara nego prethodna tabla od ekrana koja je strcala sredinom centralne konzole.

Mustang

spolja mini CLS, unutra kopija JLR

DOn

a sta se ima pricati, pa poznato je da ce biti skaliran kako izvana tako i iznutra samo je pitanje koji ce model uzeti kao referencu, da li A ili S klasu, sve u cilju redukcije troskova. Po onome sto je pisac naveo u tekstu, u pitanju je nova S klasa a i to je ocekivano. Dakle, sama C klasa nece biti zaseban proizvod po pitanju dizajna i upotrijebljenih tehnologija, nego ce samo nesto iz S klase radi smanjivanja troskova, prebaciti i ovdje i to je. Ne znam ko ga ovo vise moze zanimati ili oduseviti? straznjica postaje nalik djulijinoj.… Pročitaj više »

Rikošet

Hoće li i ona prvo na ovaj lager ili sad igraju na sigurno?

(https://www.autobild.de/artikel/mercedes-neuwagen-auf-flugplatz-zwischengeparkt-15477829.html)

Link je čisto informativan za ekipu…