1. Home
  2. Vesti
  3. Tesla u prvom kvartalu 2021. godine isporučio gotovo 185.000 automobila
Tesla u prvom kvartalu 2021. godine isporučio gotovo 185.000 automobila
3

Tesla u prvom kvartalu 2021. godine isporučio gotovo 185.000 automobila

227
3
Podelite sa prijateljima:

Odlično prvo tromesečje za američki brend. 

Tesla je u razdoblju od januara pa zaključno sa martom dostavio 184.800 automobila. Od toga je samo 2.020 primeraka otpalo na duo Model S/X, dok je sve ostalo pripalo Modelu 3 i Modelu Y.

No, to su podaci u vezi sa isporukama, nešto je drugačija situacija kad je reč o proizvodnji vozila. Tesla u toku prva tri meseca ove godine nije proizvodio svoje stare adute – Model S i Model X. Umesto njih bili su fokusirani na mlade nade koji ujedno beleže i daleko bolje prodajne rezultate od starije braće.

Tako je američka marka tokom prvog tromesečja montirala 180.338 jedinica Modela 3 i Modela Y. Ukoliko Tesla nastavi ovim tempom mogao bi ove godine računati na više od 740.000 prodatih vozila, što je impresivan rezultat za proizvođača električnih automobila.

Podsetimo, Tesla je prošle godine proizveo 509.737 automobila, a isporučio 499.480 četvorotočkaša. Po svemu sudeći, ove godine će imati daleko bolji plasman.

AutoRepublika 

(227)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

3 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
BojanNeki

Nije isključeno da Tesla motors cilja milion vozila već za ovu godinu. Predviđa se da će između leta i jeseni startovati sa proizvodnjom fabrika u Teksasu i Berlinu. Fabrika u Kini konstantno proširuje kapacitete te zajedno teoretski mogu u jednom kvartalu da se približe cifri spomenutoj u prvoj rečenici. Ako ne ove, sledeće godine će moći prebaciti cifru.

Mad Max

Pa ovoliko isporuči Fiat Zastava iz Kragujevca, onih „šlampavih“ 500L. Koji ti je ovo uspeh Tesle i globalnih prevaranata?

BojanNeki

500L se prodaje 1.000-2.000 kom. mesečno i isto ima eksponencijalnu krivu ali obrnutu.