1. Home
  2. Sajmovi
  3. UAZ Patriot osvojio Los Anđeles
UAZ Patriot osvojio Los Anđeles
1

UAZ Patriot osvojio Los Anđeles

2.82K
1
Podelite sa prijateljima:

Pre skoro godinu dana smo objavili vest da američka kompanija Bremach Inc. javno tvrdi da ima nameru i poslovni plan čija realizacija podrazumeva ponudu ruskih vozila marke UAZ na tržištu Sjedinjenih Američkih Država. Planovi nisu izbledeli, niti su u međuvremenu volja i elan napustili američku firmu pa je kompanija ovih dana u Los Anđelesu upriličila skroman štand kako bi lokalnoj publici prikazala dva primeraka modela Patriot iz Uljanovska. 

Za jedan se može reći da je u potpunosti standardan (uz izuzetak koji se ogleda u posedovanju različitih amblema i nalepnica s nazivom marke), dok je drugi pruređen brojnim karoserijskim dodacima u off-road stilu, a koje je razvila ruska firma BMS. Nažalost, sudeći po objavljenim fotografijama, nije bilo puno opčinjenih među publikom, čak ni na samoj konferenciji za medije.

Podsetićemo da je pomenuta kompanija Bremach Inc. još od 2008. godine bez uspeha pokušavala da na tržište uvede italijanska vozila Bremach, namenjena eksploataciji na teškim terenima, ali sada svakako nastupa bez manjka hrabrosti u želji da promoviše ruski SUV.

Za ovu priliku je Patriot iz Uljanovska dobio, činilo se prikladno ime Bremach Taos, ali nije bilo suđeno odnosno Volkswagen je bio brži, pa je tako UAZ Patriot morao da potraži novog kuma. Rešenje za SUV je pronađeno u indeksu Bremach 4×4, i to će biti ono što će se naći u opisima unutar prodajnih kataloga. Ipak, još uvek nema razloga da se oko ovog priča kao da je gotova stvar u pitanju, jer je tek u toku potraga za partnerima (trgovcima i serviserima), a nije obezbeđen ni sertifikat za ponudu na tamošnjem tržištu.

Bremach promoviše UAZ kao jeftiniju ali dostojnu alternativu ostalim terencima koji guraju konfiguracijsku postavku „šasija na karoseriji“, pa je zgodno mesto da se navede da se u Americi Jeep Wrangler prodaje po početnoj ceni od 29 hiljada dolara, Ford Bronco od 28,5 hiljada, dok Toyota 4Runner startuje s cenom od 37,3 hiljada dolara. E sad, Rusi i Bremach se nadaju da je cenovna pozicija UAZ-ovog pulena veoma atraktivna, ali nama se ne čini da će biti puno onih koji će propustiti da dodaju dve do 2,5 hiljada dolara, kako bi posedovali američke rivale Wrangler ili Bronco.

Ko će ga znati, tandem kompanija najviše zainteresovanih za uspeh ruskog terenca se nada da je dovoljno pristupačniji od lokalne konkurencije, posebno kada se zna da nudi pet vrata i zatvorenu karoseriju, za razliku pomenutih Amerikanaca koji imaju par vrata manjei otvoreni koncept u bazičnom paketu. Pride, ruski četvorotočkaš koristi standardni benzinski motor ZMZ koji je zapremine od 2,7 litara i 150 konjskih snaga, iako je svojevremeno bilo reči i o ugradnji V8 motora. Za transmisiju je zadužen šestostepeni „automatik“, dok je paket opreme relativno bogat. Slično opremljen Patriot se pak u Rusiji prodaje za malo manje od 22 hiljade američkih dolara, kada se preračuna sa izvorne valute.

Kako bilo, Bremach se trenutno bavi procenom u pogledu intenziteta tražnje uz prijem porudžbina kojom prilikom se zahteva i uplata depozita od stotinu američkih dolara. Početak prodaje je najavljen prilično neodređeno, odnosno za neki trenutak u narednoj godini. Videćemo šta će s ovim biti tokom 2022.

AutoRepublika

(2821)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
BB

Mislim da su trebali onaj klasični UAZ ponuditi, s jedne strane arhičan ozgled može da privuče poglede, s druge strane ciljati specifične niše, lov, za Iznoguda ribolov 😂🤣, rudnici, Aljaska (još ruskih tragova)… Gledm ja tog klasičnog UAZ-a i pričam sa vlasnikom firme što ga prodaje: A da nije malo skup, 20-tak k EUR?
Druže, pa ja nemam konkurenciju, ovo se prodaje u rudnike, a tamo ništa drugo ne ide…