1. Home
  2. MotoRepublika
  3. Aston Martin predstavio svoj prvi motocikl
Aston Martin predstavio svoj prvi motocikl

Aston Martin predstavio svoj prvi motocikl

238
0
Podelite sa prijateljima:

Pre desetak dana na internetu je osvanula vest da je Aston Martin spreman da se oproba i u kategoriji motocikala. Omiljeni izbor tajnog agenta Džejmsa Bonda je pronašao partnera u vidu jednako legendarne kompanije Brough Superior. Iako možda nepoznat po imenu, Brough Superior je osnovan davne 1919. godine i ima reputaciju motociklistčkog Rolls-Roycea.

U svakom slučaju, na sajmu u Milanu je svetlost dana ugledao model AMB 001 i kao takav predstavlja kombinaciju Aston Martinovog stila i Brough Superiorovog inženjerstva. AMB 001 je namenjen specifično za vožnju na stazi, a sve je počelo od sportskih modela čuvenog britanskog giganta.

Oni su poslužili kao dizajnerska inspiracija ne samo po pitanju stila već i specijalne zelene boje koja je proslavila kompaniju u prošlosti. Mnogi materijali su razvijeni od plastike ojačane ugljeničnim vlaknima, a to je identičan materijal koji je korišćen i tokom razvoj modela Valkyrie. Tu su i nekoliko kožnih detalja kao što je na primer obloga sedišta. Isto je ručno izrađeno a upotrebljena je najfinija koža.

Kada je reč o mehanici, Brough Superior je potvrdio da je reč o agregatu sa turbo punjačem koji razvija impresivnih 180 konjskih snaga. Ukupna težina motocikla iznosi svega 179 kilograma.

Dva partnera će ponuditi samo 100 jedinica u prodaji, a početna cena iznosi 108.000 evra. Proizvodnja će se odvijati u Francuskoj, a prvi primerci će biti isporučeni kupcima do kraja naredne godine.

AutoRepublika

(238)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments