1. Home
  2. Vesti
  3. Amerikancima će UAZ Patriot biti nuđen s V8 motorom
Amerikancima će UAZ Patriot biti nuđen s V8 motorom
0

Amerikancima će UAZ Patriot biti nuđen s V8 motorom

243
0
Podelite sa prijateljima:

Nedavno smo pisali da je kalifornijska trgovinska firma Bremach, namerila da razvije distributivnu mrežu za ruski SUV s oznakom UAZ Patriot, koji bi bio nuđen na severnoameričkom kontinentu. Sada je rukovodstvo te kompanije objavilo da će ruski terenac namenjen tržištu preko bare biti pokretan benzinskim V8 motorom. Verzije opremljene tim pogonskim blokom neće biti predmet reeksporta.

Patriot se na domaćem terenu nudi s rednim četvorocilindrašem radne zapremine od 2,7 litara iz četiri cilindra. Motor koji proizvodi kompanija ZMZ Pro razvija snagu od 150 „grla“. Međutim, Amerikanci očito smatraju da to nije dovoljno izazovno za specifične kupce u toj državi, pa tragaju za rešenjem koje bi pod haubu donelo V8 jedinicu. Bremach trenutno traga za dobavljačem ovakvog pogonskog bloka, a kao najozbiljniji kandidati za tu rolu, nameću se General Motors i Ford.

Dok se ne realizuje ideja s naknadnom ugradnjom bloka s osam cilindara u rasporedu V, na vebsajtu Bremacha se nudi Patriot s originalnim 2,7-litarskim agregatom koji snagu prenosi na točkove preko šestostepenog automatskog menjača Punch Powerglide 6L50. Opciono, može se naručiti i varijanta s ručnim menjačem. Povrh toga, trgovci u Americi navode da je snaga motora na nivou od 154 konjskih snaga, odnosno za četiri „grla“ više nego što to navodi ruski UAZ.

Kao što rekosmo u uvodnom pasusu, ranije smo pisli da je Patriot ponuđen u Americi. Početna cena iznosi 26.405 dolara. Pritom treba naglasiti da će se tamo vozilo nuditi pod oznakama Bremach Taos. Pikap UAZ-a će biti preimenovan u Bremach Brio, i za njega se traži najmanje 27.882 dolara.

U Rusiji taj isti SUV s automatskom transmisijom staje najmanje 16 hiljada američkih dolara, dok je pikap nešto skuplji i nudi se za 17,5 hiljada. Kod nas je zvanični uvoznik Progres, ali je nedavno srpska armija bez tendera (direktnom pogodbom), preko partijske bratije, uvezla više primeraka ovog terenca koji, uzgred budi rečeno, nije ni homologovan za naše tržište, kako smo informisani.

AutoRepublika

(243)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments