1. Home
  2. Life
  3. Biznis
  4. VW pod pritiskom ekspanzije Tesle gradi novu fabriku pored stare u Volfzburgu
VW pod pritiskom ekspanzije Tesle gradi novu fabriku pored stare u Volfzburgu

VW pod pritiskom ekspanzije Tesle gradi novu fabriku pored stare u Volfzburgu

1.47K
0
Podelite sa prijateljima:

Najveći nemački proizvođač automobila, koncern Volkwagen planira da tokom 2026. godine otvori nove fabričke pogone uz sedište firmu u Volfzburgu. Vest je objavljena sinoć, uz opasku da će se na tom mestu montirati novi model nazvan Trinity. Ipak, idejni projekat još uvek čeka na konačno odobrenje gradnje, o čemu će naknadno odlučivati članovi nadzornog odbora.

Konkretan projekat se smatra jednom od ključnih tačaka investicionog ciklusa koji je planiran za narednu petoletku. Sudeći po informacijama, projekat Trinity će biti razvijan u zasebnim proizvodnim pogonima, nečemu što bi se možda moglo nazvati i drugom fabrikom u Volfzburgu. Sudećti po procenama koje iznose upućeni iz poslovnih krugova, Volkswagen će u kontekstu realizacije ove ideje morati da izdvoji sumu od najmanje nekoliko stotina miliona evra.

Predsednica radničkog sindikata, srčana Danijela Kavaljo je u internom dokumentu u koji su novinari poslovne publikacije Business Insider imali uvid sledeće reči: “Veliki su planovi za novu fabriku Trinity i stoga su pravi.” Gradnjom novih pogona brane se brojna radna mesta na ovoj lokaciji.

Šef marke VW Ralf Brandštater je takođe u internom dokumentu napisao da je uprava želela da Volfzburg pripremi za budućnost gradnjom novih pogona, odnosno na najbolji mogući način. Sve što radi proizvođač automobila mora biti ekonomično. Direktor odeljenja zaduženog za kadrove, Gunar Kilijan vidi gradnju novih objekata za proizvodnju kao svojevrsnog „dugoročnog čuvara niske stope nezaposlenosti u celoj regiji”. Pride, projekat Nemačkoj donosi novu potvrdu „dugoročnog značaja države kao industrijske lokacije”.

Električni automobil Trinity je osmišljen krenuvši od praznog lista papira

Proizvodnja Trinitija bi, prema očekivanjima trebalo da bude pokrenuta punom parom od pomenute 2026. godine. To je potpuno redizajnirani sistem vozila u kom će svoju primenu naći najsavremeniji električni programi kao i kompjuterski programi koji će biti razvijeni unutar Volkswagena. Pored toga, na vozilu će biti primenjene i najmodernije tehnologije umrežavanja i autonomne vožnje.

Kako bi se ovo postiglo, marka će se osloniti na upotrebu naknadno razvijenih platformi koje nose naziv SSP i koja je predmet kontinualnog usavršavanja. Na ovu arhitekturu će moći da računaju i proizvođači koji rade unutar gigantskog konglomerata, ali pod drugim markama koje kontroliše grupacije Volkswagen.

Očekuje se da na identičnom tehničkom osnovu bude proizvedeno ukupno više od 40 miliona vozila. Najveća nemačka kompanija na ovaj način želi da napadne tržišnu poziciju američke firme Tesla, koja upravo planira da pokrene proizvodnju u novim pogonima izgrađenim nedavno uz Berlin, to jest u Grinhajdu.

AutoRepublika

(1473)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments