1. Home
  2. Vesti
  3. Francuski radnički sindikati kritikuju Stellantis
Francuski radnički sindikati kritikuju Stellantis
0

Francuski radnički sindikati kritikuju Stellantis

336
0
Podelite sa prijateljima:

Novi potezi Stellantisa u Francuskoj nailaze na negodovanje radničkih udruženja.

Novonastala kompanija bila je primorana da usled hroničnog nedostatka mikročipova i poluprovodnika značajno redukuje proizvodnju u tri fabrike u Francuskoj. To su pogoni u Muluzu, Sošou i Ren, a obim proizvodnje smanjen je od sredine avgusta.

Kako bi održali što niže troškove, iz uprave Stellantisa rešili su da jedan dan nedeljno radnici rade skraćeno radno vreme. Takođe, rešili su da se ti dani plaćaju 84% u odnosu na one sa punim radnim vremenom.

Dobar deo radnika je prihvatio ove nove uslove, ili bolje reći mere, dok je ostatak nezadovoljan. Oni smatraju da bi trebalo isplatiti pune dnevnice za pomenute radne dane kada će se raditi kraće nego inače.

Ostaje da se vidi kakva će biti reakcija Stellantisove uprave. Karlos Tavareš, prvi čovek ove kompanije do sada nije bio poznat kao neko ko lako odstupa od svojih planova. No, radnički sindikati su vrlo moći u Francuskoj, mada ne u toj meri kao u susednoj Nemačkoj, a kako se tamo takođe približavaju izbori, sigurno je da će i političari odigrati svoju ulogu u rešavanju potencijalnog konflikta.

AutoRepublika 

(336)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments