1. Home
  2. Vesti
  3. Restilizovan mali heč iz Koreje: Kia Picanto
Restilizovan mali heč iz Koreje: Kia Picanto
0

Restilizovan mali heč iz Koreje: Kia Picanto

349
0
Podelite sa prijateljima:

Kia je zvanično predstavila maleni Picanto namenjen kupcima na domaćem tržištu. Picanto je dobio novi blago, dalje stilizovani izgled uz proširenu listu opreme. S druge strane, potpuno suprotan trend je iskazan u pogledu raspložive palete motora, koja je skraćena za jednu pogonsku grupu.

Aktuelna generacija korejskog hedžbeka Kia Picanto, s fabričkim indeksom JA, na tržištu se pojavila 2017. godine. Shodno tome, kucnuo je momenat za restilizaciju i Picantovi zemljaci će biti prvi koji će se naći u prilici da osmotre i kupe osveženu verziju, jer je početak prodaje označan na današnji dan. Setićete se najava tadašnjeg noviteta iz 2017. godine, kada je bilo obelodanjeno da će se globalni Picanto, na matičnom tržištu nazivati „Morning“, dok je sada osveženo „Jutro“ dobilo i sufiks u vidu reči „Urban“.

Dakle, mališan na matičnom tržištu više neće biti nuđen u standardnom i sportskom (GT Line) pakovanju, već će sve varijante posedovati identične branike i sveukupni stilski izraz.

Kroz restilizaciju je promenjen izgled rešetke hladnjaka i svetala za maglu, koja u skupljim paketima opreme, sada poseduju četiri LED elementa. Zadnje signalne grupe su zadržale akteuelni oblik, ali je grafika izmenjena. Povrh toga, dodate su i dve metalne aplikacije koje imitiraju završetke izduvnih cevi.

Paleta boja je proširena, dodati su i naplaci novorazvijenog dizajna koji se u prečniku kreću od 14 do 16 inča, uz opasku da su „petnaestice“ potpuno izostavljene iz ponude na matičnom tržištu.

U unutrašnjosti je obezbeđen veći ekran osetljiv na dodir, multimedijalnog sistema, pa tako sada po dijagonali poseduje 8 inča, uz gabaritiniji i instrumentacioni panel koji nadalje karakteriše dijagonala od 4,2 inča. Predreformski model je postavke info-zabavnog sistema prenosio na ekran od 7 inča. Da dodamo da je dostupna i glasovna komanda.

Kao i ranije, i sada je moguće naručiti narandžaste detalje, ali ne više i u sivoj, crnoj ili beloj boji. Pored toga, sedište vozača sada može posedovati i opcionu ventilaciju. Oprema modela Morning Urban može biti obogaćena i sistemom nadzora nad vozilima u mrtvom uglu, sistemom pomoći pri održavanju saobraćajne trake, sistemom sprečavanja frontalnog i sudara s vozilima koja prilaze s boka.

Renovirani hedžbek će se u Koreji nuditi samo s jednim motorom. Radi se o unapređenoj atmosferskoj 1.0 MPI jedinici. To znači da je vozaču i dalje dostupno 76 konjskih snaga, ali je novi sklop efikasniji, kako se hvali proizvođač. Više se u ovom vozilu neće nudi turbo potpomognut motor 1.0 T-GDI (100 ks) kao ni verzija s pogonom na tečni naftni gas (74 ks). U tandemu s ponuđenim agregatom više neće funksionisati ranije nuđeni petostepeni ručni menjač, već samo četvorostepeni automatik.

Na domaćem tržištu, mališan startuje s cenom od 9.100 evra.

Za kraj da dodamo da se premijera globalnog heča Kia Picanto očekuje uskoro, uz opasku da nije verovatno da će doći do suženja ponude agregata.

AutoRepublika

(349)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments