1. Home
  2. Vesti
  3. Peugeot počeo proizvodnju nove generacije modela 308
Peugeot počeo proizvodnju nove generacije modela 308
10

Peugeot počeo proizvodnju nove generacije modela 308

1.08K
10
Podelite sa prijateljima:

Prvi primerci treće iteracije 308-ice počeli su da silaze sa proizvodnih traka.

Prvi dan montaže novog “lava” iz C segmenta je krajnje simboličan – to je bilo juče, na 211. rođendan francuskog brenda. Naravno, sa automobilima se počelo znatno kasnije – 1890. godine, ali je Peugeot već 1810. stvarao mlinove za kafu i biber, a kasnije i bicikle.

Treći po redu model 308 promenio je svoj dom. Prethodna generacija bila je montirana u Sošou, dok će novi automobil dolaziti iz Muluza. Ovde će se odvijati proizvodnja i SUS varijanti i plug-in hibridnih izdanja.

U Peugeotu imaju velika očekivanja od nove generacije 308-ice. Šta više, u čitavom Stellantisu jer veruju da bi osovina 308-Astra mogla doneti sličan uspeh kao 208-Corsa koji su vrlo ubedljivi (bar za sada) u svom B segmentu.

Prodaja nove generacije Peugeota 308 trebalo bi da bude dodatno ojačana plasmanom potpuno električnog izdanja, mada još nema podataka kada bi se tačno moglo odigrati. Šta više, nije ni poznato da li će i EV varijanta 308-ice biti montirana u Muluzu, ili će ta verzija stizati iz nekog drugog pogona.

AutoRepublika 

(1077)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

10 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Bungi

Одлична појава!Његова огромна предња маска је све ниже као код Ферарија и Масератија.“Свемирски брод“ у односу на новог Голфа који стварно изгледа безлично.

moron

Mada moram da priznam da sam razočaran što pežo i dalje gura i-cocpit (jer je za mene mk2 bio model sa stealth tehnologijom instrumenata ), nadam se da je kod mk3 to uradjeno manje loše nego na mk2 …

Glas

Samo stvar navike, kao što smo prešli na mobilne telefone sa touch ekranima! Sve što je novo se teško prihvata ali tehnologija ide dalje! Komplikovano je samo za onog što često voli da drnda različite opcije umesto da se koncentriše na vožnju! Podesiš ventilaciju i klimu automatski a za radio stanice i zvuk imaš komande na mf volanu! Postali smo zavisnici od čačkanja po opcijama opreme umesto da uživamo u vožnji! Pežo radi dobar posao u zadnje vreme, modeli su lepi, oprema solidna a kvalitet izrade na višem nivou!

BB

A ja sam ubjeđen da sam vidio ovaj model (u ovoj boji) u Risnu u avgustu 🤔. Da li ima još neki njihov model sa ovim novom značkom? Ili je bio neki predprodukcijski model… Ili ja hodam kroz vrijeme?

Iznogud

Jok, hodaš kroz prostor. Sjeba co’jk ajnstajna.🤪

BB

E pa da znaš da je čova koji je vozio kamper iza nas bio isti Ajnštajn 😉

Igor

Već ste pisali da je počeo u trećem mjesecu, kakva je razlika u odnosu na tu vijest?

https://autorepublika.com/2021/03/30/peugeot-poceo-proizvodnju-nove-308-ice/

Igor

Već ste pisali da je počeo u trećem mjesecu, kakva je razlika u odnosu na tu vijest?

https://autorepublika.com/2021/03/30/peugeot-poceo-proizvodnju-nove-308-ice/

Zvezdan Božinović

Verovatno je obnovljena proizvodnja odlazeće generacije nakon kratkotrajnog prekida zbog deficita elektronskih komponenti. U stvari sigurni smo da je to.

BB

E hvala ti na podsjećanju, već sam mislio da hodam paralelnim univerzumom. 😉😂