1. Home
  2. Vesti
  3. Novi Peugeot 308 debituje u martu
Novi Peugeot 308 debituje u martu
6

Novi Peugeot 308 debituje u martu

309
6
Podelite sa prijateljima:

Premijera nove generacije francuskog hečbeka je pred vratima. 

Peugeot definitivno ne odustaje od svojih zamisli da se debi 308-ice odigra u martu, dok je početka prodaje planiran za oktobar. Ali, tada će u izložbeno-prodajne salone stići samo SUS verzije, dok će plug-in hibridi biti dostupni kupcima od decembra ove godine.

Podsetimo, nova generacija Peugeota 308 biće postavljena na unapređenoj verziji EMP2 platforme koja omogućava elektrifikaciju. No, za razliku od CMP arhitekture koja dozvoljava i potpuno električno izdanje, ovde će u primeni biti samo plug-in hibridi.

Plug-in model bi trebalo da koristi kombinaciju 1,6-litarskog benzinskog agregata i jednog elektromotora u dve verzije sa 190 i 225 ks, dok će vrhunac ponude biti PSE verzija. Ovde će hibridizacija biti usmerena na performanse i očekuje se primena pogonskog sklopa iz hibridnog Peugeota 3008, te bi 308 PSE trebalo da raspolaže sa više od 300 ks.

Što se tiče ostatka ponude motora, ona će u suštini biti svedena na dve pogonske jedinice. Dakle, dizel po svemu sudeći još uvek neće izostati iz ponude kod nove iteracije 308-ice jer će kupci moći da odaberu 1,5-litarski BlueHDi sa 130 ks. Kod benzinaca će izbor biti malo veći, ali će se bazirati na jednom agregatu u više varijanti.

Naravno, radi se o dobro poznatom 1,2-litarskom PureTech benzinskom trocilindarskom turbo motoru. Uvodna verzija raspolagaće sa 100 „konja“, dok će snažnija izdanja moći da računaju na 130 odnosno 155 ks.

Ova godina je vrlo važna za PSA grupaciju kada je reč o modelima iz C segmenta, jer će se pored „lava“ odigrati još jedna premijera – nove generacije Opel Astre. Astra konačno prelazi na francusku tehnologiju, pa će u suštini biti blizanac 308-ice.

AutoRepublika 

(309)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

6 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
moron

Ako ostaje u ponudi i HDI 130, to je jako lepa vest za sve ljubitelje dizel agregata koji su i poklonici vozila PSA grupacije.

don

7 mjeseci cekanja, nedonosce! Ne razumijem tu logiku. Sta ga imas predstavljat ako nije spreman za prodaju?

moron

Pa, predstavljaju ga toliko ranije da bi barem neki potencijalni kupac, koji bi sada možda izabrao nešto drugo (drugi model C segmenta), odgodio tu kupovinu i sačekao da vidi i 308 …

don

znaci ja sad vidim i cekam 7 mjeseci da ga kupim? ne pada mi na pamet! Predstavi ga kad je spreman za prodaju. Najbolje da cu cekat 7 mjeseci

moron

Stvar „pogleda“.
Ja se trudim da kupovinu vozila gledam dugoročno (jer su to ipak „lepi novci“). I trudim se da je tako i planiram. I ako čak i „u najavi“ ima nešto što mi je potencijalno interesantno, nije isključeno da ću sačekati, da bih i to video, pa odlučio.
Ne kažem da je to pravilno.

Laki

Ovo ce biti dobro vozilo!