1. Home
  2. Vesti
  3. Lager Minija u Rusiji totalno opustošen
Lager Minija u Rusiji totalno opustošen
0

Lager Minija u Rusiji totalno opustošen

568
0
Podelite sa prijateljima:

Konkretan povod je dao šlagvort ruskim novinarima da se osvrnu na onu čuvenu kovanicu koja kaže da i „bogati plaču“. Naime, preskupa urbana zujalica s oznakama marke Mini nije više tako lako dostupna u Ruskoj Federaciji, pa materijalno situirana braća s istoka, moraju da iskažu značajnu dozu strpljenja, ako žele da postanu vlasnici jednog „britanskog zvrka“. Maliciozni bi ovo formulisali i na način da „Rusi ponovo moraju stajati u redu, na šta su uostalom kroz decenije socijalizma i navodne socijalne pravde i navikli“, ali ne treba se baviti previše sitnim dušama.

Priču o nestašici Minija je prva prenela ruska Gazeta. Njihova objava otkriva da je nemogućnost britanske firme pod kontrolom BMW grupe da isporuči vozila uslovljena obustavom rada u glavnoj fabrici a sve zbog nemogućnosti da se na globalnom tržištu obezbede dovoljne količine deficitarnih poluprovodnika.

Takve okolnosti su brzo rezultirale nemogućnošću trgovinskih centara u kojima se prodaju vozila marke Mini da kupcima ponude nova vozila, pa su parking površine distributera u Kazanju i Senkt Petersburgu, ostale ispražnjene i deluju tužno bez parkiranih automobila spremnih za prodaju. Zalihe Minija su svedene na apsolutni minimum i u prestonici Moskvi, dok su sledeće isporuke najavljene tek za prve dane decembra.

Lokalni novinari su preneli da su zalihe predviđene za isporuke dilerskim centrima u Rusiji praktično nepostojeće, odnosno da je samo desetak vozila, a verovatno i manje, raspoloživo za prodaju. Ovo posebno dobija na značaju kada se zna da su kupci premijum vozila veoma izbirljivi i željni personalizacije, pa nije tako čest slučaj da pazare unapred konfigurisana vozila, ukoliko nisu do detalja opremljena u skladu sa željama. Drama se produbljuje uz najavu da su skoro rasprodati čak i primerci iz sledećeg kontigenta.

Naravno, kako nevolja nikada ne ide sama, tako je i prateća nestašica propraćena pojačanim interesovanjem kupaca, pa tako mnogi Rusi stoje u redu za svoj primerak Minija, pošto su čuli za probleme u proizvodnji i obimu isporuka. Nema sumnje da će sve ove zgode uticati na dalji progres ludila, koje se reflektuje u nikad bržem povećanju, ionako suludo visokih cena vozila.

AutoRepublika

(568)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments