1. Home
  2. Vesti
  3. Šef Alpine: Fokusirani smo na velike automobile
Šef Alpine: Fokusirani smo na velike automobile
0

Šef Alpine: Fokusirani smo na velike automobile

465
0
Podelite sa prijateljima:

U intervjuu za motor1.com Andreas Bovenzipen, izvršni direktor Alpine, dao je nekoliko izjava o budućnosti ove tjunerske kuće. 

Teško je uopšte danas reći da li je Alpina tjunerska kuća ili proizvođač automobila, većina teži ka prvom pojmu, ali ima argumenata i za drugu opciju. Alpina od sredine šezdesetih godina ekskluzivno sarađuje sa BMW-om, prerađujući modele plavo-belog propelera uz podizanje performansi na još viši nivo.

Novinari motor1.com posebno su bili zainteresovani za razvoj krosovera i njihovu upitnu dozu upravljivosti. Na pitanje kako poboljšati voznu dinamiku kod SUV-a Bovenzipen ističe da su pneumatici ključna tačka. „Za naš B7 koristimo gume od 21 cola. Čitav sistem ogibljenja trimujemo na osnovu toga. Kod BMW-ovih standardnih modela ogibljenje se mora nositi sa točkovima i od 18 inča i od 20 inča. Mi se fokusiramo na jedan odabir, stoga možemo dostaviti bolju voznu dinamiku.“

Šef Alpine je istakao da postoji mogućnost da se koriste i veći točkovi od 21 cola, ali samo ako u ponudi bude bio neki automobil koji je veći od ovih koji su sada u gami BMW-a, i uz uslov da se ne sme narušiti komfor.

Bovenzipen je odbacio mogućnost saradnje sa nekom drugom markom, sem sa BMW-om, jer je kako ističe njihovo znanje od modelima bavarskog brenda isuviše veliko te da bi bilo potrebno mnogo vremena da tako nešto steknu sa drugim proizvođačem.

Novinare motor1.com je interesovalo da li bi Alpina uradila nešto sa novom Suprom. Anreas je istakao da o tome nikada nisu ni razmišljali, ali i da je pitanje šta bi uopšte moglo da se uradi sa njenim „bratom“ – Z4. „Već smo radili Z4 i taj automobil je imao solidan uspeh na samo tri tržišta, u Japanu, Velikoj Britaniji i Nemačkoj. Tako da takvi automobili nisu naš prioritet“, rekao je Bovenzipen.

On je dodao da su trenutno fokusirani na velike automobile koji imaju veoma dobar plasman u Kini i SAD. Osim toga, Alpina trenutno radi na svojoj varijanti modela X7, za koji Bovenzipen veruje da bi mogao biti bestseler sa one strane Atlantskog okeana.

AutoRepublika 

(465)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments