1. Home
  2. Vesti
  3. Kraj za Lexus GS
Kraj za Lexus GS
0

Kraj za Lexus GS

352
0
Podelite sa prijateljima:

Lexus je jedan od najprodavanijih premijum brendova u Severnoj Americi i većina njegovih proizvoda su osuđeni na uspeh, onog momenta kada stignu u izložbeno-prodajne salone. Takva situacija je bila i sa modelom GS, koji je debitovao još davne 1991. godine i tokom četiri generacije se prodavao izuzetno dobro.

Najveći broj isporučenih primeraka je postignut 2005. godine kada je 33.457 jedinica pronašlo kupce, ali invazija terenaca i krosovera tokom prethodnih godina je odvratila kupce od putničkih limuzina. Prošlogodišnja prodaja je iznosila 3.378 jedinica, dok je u prva tri meseca pala za 34% na samo 624 vozila, U takvim uslovima GS jednostavno nije imao šanse da preživi.


Velike kritike idu i na račun samog Lexusa. Premijum divizija Toyote u svojoj ponudi takođe ima i model ES sličnih dimenzija i sa gotovo identičnom mehaničkom ponudom. Dok se Lexus nadao da će kupci biti spremni izdvojiti poveću sumu novca zahvaljujući pogonu na zadnje točkove kod GS-a, to se ipak nije desilo. Razlika u ceni između ES-a i GS-a iznosi oko 12.000 američkih dolara pa je onaj jeftiniji lagano izlazio kao pobednik.


Pred samu smrt, japanski proizvođač vozila će ponuditi poseban Black Line paket na modelu GS350 F Sport. Odlikovaće ga mnogorbojni dizajnerski detalji u crnoj boji, koji će se pre svega odnositi na felne i detalje enterijera, kao i 3,5-litarski agregat sa 311 konjskih snaga. Lexus će ograničiti proizvodnju modela ove serije, na samo 200 jedinica. Njihova početna cena će iznositi od oko 66.000 američkih dolara.

Lexus GS verovatno neće ostati upamćen kao preterano popularan model, ali je potrebno spomenuti da je F verzija, koja se proizvodi od 2016. godine, izuzetno popularna među novinarima i ljubiteljima automobila.

AutoRepublika

(352)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments