1. Home
  2. Vesti
  3. BMW M3 CSL čami na londonskom parkingu gotovo dve decenije
BMW M3 CSL čami na londonskom parkingu gotovo dve decenije
2

BMW M3 CSL čami na londonskom parkingu gotovo dve decenije

7.19K
2
Podelite sa prijateljima:

Redak i ekskluzivan BMW M3 CSL već nekoliko godina stoji na parkingu u Londonu. Ovaj kupe je predmet mnogih glasina. Ono što je sigurno jeste da bi mnogi želeli da se dočepaju automobila, jednog od najuspešnijih modela divizije M.

Priče koje kruže društvenim mrežama o ovom automobilu datiraju od njegovog dolaska u ove krajeve pre skoro dvadeset godina. Ove priče podležu oprezu, ali neki pouzdani elementi potvrđuju da je u pitanju zaboravljeni dragulj.

BMW M3 CSL, radikalna verzija kupea E46 (lakša, preciznija, snažnija), lansirana je 2002. godine i proizvedeno je samo 1.383 jedinica. Već ekskluzivan pri lansiranju, postao je jedan od najpopularnijih modela M.

Međutim, ovaj primerak je ostao na ovom engleskom parkingu dugi niz godina. Klompe su postavljene na njegova dva desna točka, zadnji branik mu je delimično otkačen od udarca ili oslonca, gume su mu nedovoljno napumpane, a volan je nenormalno zaokrenut u odnosu na orijentaciju prednjih točkova. Osim toga, čini se da je automobil u dobrom stanju.

Prema nekim korisnicima interneta, njegov prvi vlasnik ga je uzeo novog u Readingu, udaljenom oko 60 km, i odvezao ga do ovog parking mesta da ga više nikada ne koristi. Drugi kažu da su pronašli zvanični trag automobila iz 2006. sa 17.942 milje na satu, ili oko 29.000 km. Govori se i o porodičnom sporu između naslednika prvog vlasnika, koji su se svađali oko automobila.

Neke informacije o vozilima registrovanim u Velikoj Britaniji su javne. Stoga se može reći da je ovaj M3 CSL pušten u promet u avgustu 2004. i da njegov godišnji porez na CO2 nije plaćen od 2006. godine. Ali takođe je otkriveno da je bio predmet novog sertifikata o registraciji u julu 2013, a pored toga, iako je kupe prljav, relativno fin sloj prašine koji ga prekriva ukazuje na to da se s vremena na vreme čisti.

Prema rečima korisnika interneta, isti vlasnik je na ovom parkingu držao i BMW M1, koji je nedavno prodat. Ali trenutno se ne pominje prodaja ovog CSL-a, na žalost mnogih britanskih entuzijasta.

AutoRepublika

(7187)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

2 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Renault Terminator🇷🇺Z

Taj mora iće na kompletni remont da bi se vratio u vozno stanje.Najveći neprijatelj svakog vozila je – stajanje.Odnosno ne voženje,ne korišćenje,bar minimalno.

Laki

👍