1. Home
  2. Vesti
  3. Šef Citroena: Novi C1 je nemoguća misija
Šef Citroena: Novi C1 je nemoguća misija
1

Šef Citroena: Novi C1 je nemoguća misija

378
1
Podelite sa prijateljima:

Izvršni direktor francuske marke odlučan je da model iz A segmenta neće dobiti novu generaciju.

“Ekološka regulativa i stanje na tržištu ukazuju na to da je nemoguće stvoriti novu generaciju modela C1”, rekao je Vinsent Kobi, prvi čovek Citroena.

Na taj način i zvanično je stavljena tačka na karijeru ovog modela, čija je aktuelna iteracija stupila na scenu još 2014. godine. Moglo se to naslutiti još dok je postojala PSA grupa koja je prodala udeo u fabrici u Kolinu Toyoti, a tamo se proizvodila trojka C1/108/Aygo.

Čini se da će se Citroen umesto C1 fokusirati na alternative u EV klasi. Već su plasirali Ami, električni četvorocikl koji je namenjen isključivo upotrebi u gradskim uslovima vožnje. Izgleda da je Stellantis shvatio da postoji ozbiljna potražnja za malenim Amijem u Evropi.

Isprva je bilo planirano da on bude ponuđen samo u Francuskoj, a sada se probija i na druga tržišta. Ipak, pokoravanje zemlje sa druge strane reke Rajne biće cilj drugog vozila – Opel Rocksa. Inače, to je zapravo samo prepakovani Citroen Ami

Sa ovakvim stilom prepakivanja automobila Stellantis bi u stilu Iznoguda da postane sultan umesto sultana, s tim da je u ovoj metafori uloga sultana pripala Volkswagen grupaciji…

AutoRepublika 

(378)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
BB

Pa nije Ami električna zamjena za C1, to je četverocikl. Bio je nekad i C Zero na struju, i to prilično uspješan za svoje vrijeme, gdje je njemu zamjena?