1. Home
  2. Vesti
  3. Range Rover Evoque stiže sledeće godine i biće hibrid
Range Rover Evoque stiže sledeće godine i biće hibrid
0

Range Rover Evoque stiže sledeće godine i biće hibrid

156
0
Podelite sa prijateljima:

Nova generacija modela Range Rover Evoque, biće predstavljena 2019. godine, a posedovaće sistem blagog hibrida 48V.

Nova, odnosno druga generacija Range Rover Evoque je uhvaćena objektivom foto aparata u Velikoj Britaniji, a iz registracione oznake, ondašnji mediji zaključuju da je primenjen agregat od dve litre, ali u kombinaciji sa blagim hibridnim sistemom, a za šta su potvrde stigle sa više mesta, tako da se vest može smatrati pouzdanom.

Iako je portparol Land Rovera odbio da komentariše, osnovana je pretpostavka da korišćeni 2,0 agregat pripada porodici Ingenium dizel motora, ali ovoga puta uparen sa pomenutim blagim hibridnim sistemom.

Automobil je baziran na temeljno revidiranoj i cenjenoj D8 platformi, koja nije prilagođena implementaciji plug-in hibridne tehnologije. Međutim, 48V sistem će biti moguće koristiti, a što će modelu Evoque omogućiti kretanje na kratkim distancama u čisto električnom modu. Ovaj sistem doprinosi, takođe, boljem odzivu na gas, eliminaciji turbo rube, kao što i podiže opšti nivo energetske efikasnosti, odnosno smanjuje potrošnju goriva. 

Šef kompanije Jaguar Land Rover Ralf Spet je još u septembru najavio da će svaki novi model, koji bude predstavljen nakon 2020. godine, posedovati neku formu elektrifikovanog pogonskog sklopa, o čemu smo vas blagovremeno izvestili, pa ovakve vesti o novom Range Rover Evoque ne čude. Pored njega, sledeća generacija Discovery Sporta će takođe koristiti pomenutu D8 platformu, a pogonski sklop će biti u skladu sa obećanjem prvog čoveka kompanije. Jaguarov novi SUV E-Pace, koristi istu arhitekturu šasije pa je primena blagog hibridnog sistema moguća i kod njega.

Očekujemo da novi Evoque bude predstavljen do kraja godine, a verovatno mesto premijere će biti Salon automobila u Los Anđelesu koji se održava u novembru. To bi dalje značilo da se sa prodajom kreće u prvom delu naredne godine. Novi Discovery Sport je očekivano da bude premijerno prikazan tokom 2021. godine.

Kao što se na špijunskim fotografijama može videti, novi Evoque će posedovati evoluirani stajling sa veoma sličnim profilom aktuelnom modelu. Koristiće dizajnerske detalje i stilski izraz promovisan kroz lansiranje Range Rover Velara, a to će posebno biti vidljivo na prednjem i zadnjem kraju vozila. Ipak, očekivano je da novitet bude 20 milimetara duži, kako bi ponudio uporediv nivo komfora i praktičnosti kao nedavno predstavljeni Jaguar E-Pace.

 

(156)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments