1. Home
  2. Vesti
  3. Opel potvrdio, električna Astra stiže 2023. godine
Opel potvrdio, električna Astra stiže 2023. godine
0

Opel potvrdio, električna Astra stiže 2023. godine

213
0
Podelite sa prijateljima:

Nova generacija Astre će kroz dve godine dobiti i potpuno električnu izvedbu.

Tako će nemački hečbek postati jedan od retkih modela iz C segmenta koji imaju u ponudi i plug-in hibrid i 100% EV izdanje. Ne tako davno, sedma generacija Golfa mogla se takođe pohvaliti sa ovakvim varijantama u svojoj gami.

Opel je juče i zvanično startovao sa prodajom nove Astre na matičnom, nemačkom tržištu. Tu priliku su iskoristili za nekoliko saopštenja. Prvo je da će električna Manta definitivno stići na scenu 2025. godine, te da će u budućnosti ova marka polako praviti otklon od SUS vozila.

Brend iz Riselshajma najavio je da će od 2023. godine i Astra biti dostupna sa isključivo električnim pogonom. Šta više, električni heč biće postavljen na eVMP platformu Stellantisa, što daje odgovor na pitanje da li će se koristiti prerađena EMP2 platforma.

Stellantis će detalje o ovoj bazi saopštiti tek sa premijerom nove generacije Peugeota 3008. Kada smo već kod Peugeota, trebalo bi istaći da će Astrin francuski brat, odnosno 308-ica, takođe dobiti ovakvu električnu varijantu, naravno uz upotrebu iste platforme.

Očekuje se da električna Astra stupi na tržište početkom 2023. godine, dok bi premijera mogla biti upriličena već krajem naredne godine.

AutoRepublika

(213)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments