1. Home
  2. Vesti
  3. BMW M8 Gran Coupe na Nirburgringu uz interesantnog pratioca (VIDEO)
BMW M8 Gran Coupe na Nirburgringu uz interesantnog pratioca (VIDEO)
0

BMW M8 Gran Coupe na Nirburgringu uz interesantnog pratioca (VIDEO)

301
0
Podelite sa prijateljima:

Nekada je ekstremna brzina bila rezervisana za superautomobile. Međutim, ta vremena su davno iza nas, jer su današnji performantni porodični „kruzeri“ u ravni nekih supersportista. Na scenu uskoro stupaju dva primerka koja su zaštitni znaci svojih marki – Audi RS6 Avant i BMW M8.

Nijedan od njih nije tradicionalna limuzina. Bimmer je u Gran Coupe izdanju, dok je Audi u staroj dobroj karavanskoj formi.

I RS6 i M8Gran Coupe imaju masu od oko dve tone, ali ih moderno ogibljenje i tehnologija šasije (poslednja generacija adaptivnih amortizera, adaptivni horizontalni stabilizatori i upravljanje na zadnjoj osovini) čine izuzetno agilnim.

Naravno, u centru pažnje je „vatrena moć“. V8 twin-turbo postavka pogoni oba modela, a i jedan i drugi su opremljeni „naoštrenom“ automatikom koja snagu šalje na sve točkove. Naravno, postoji dosta stvari koje razlikuju ove dve drumske „zveri“ s preko 600 ks.

Da podsetimo, Audi pogoni 4,0-litarski a BMW 4,4-litarski agregat.

Dok se spekuliše da će M8 usvojiti zadnji pogon, RS6 će zasigurno da se drži oprobanog quattra.

AutoRepublika

 

(301)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments