1. Home
  2. Vesti
  3. GAC najavljuje nove baterije, domet veći do 1.000 km
GAC najavljuje nove baterije, domet veći do 1.000 km
0

GAC najavljuje nove baterije, domet veći do 1.000 km

697
0
Podelite sa prijateljima:

Ukoliko se može verovati saopštenjima za javnost, kineski automobilska grupacija je razvila novu tehnologiju u vezi sa baterijama koja bi mogla omogućiti još bržu tranziciju na ova alternativna vozila. 

GAC je objavio da ima tehnologiju za ostvarivanje energetske gustine od 275 wH po kilogramu baterije. Prema njihovim navodima, to bi omogućilo proizvodnju električnog automobila čiji bi domet bio veći od 1.000 km.

GAC grupa je obelodanila da je upotrebila novu tehnologiju sa silicijumskom anodom, ali i da ostvaruje veliki napredak u brzom punjenju baterije, uz pomoć grafena. Pomenuta silicijumska anoda je nešto za šta Kinezi veruju da bi moglo da im donese prednost naspram konkurencije, osim toga to bi obezbedilo i veću bezbednost baterija.

S druge strane, kineski automobilski div istražuje grafen i njegova svojstva još od 2014. godine. Kompanija ima prava intektualne svojine u vezi sa ZDG grafenom koji se koristi za brzo punjenje baterija električnih automobila, ali i za izradu određenih karoserijskih elemenata.

Istraživanja u vezi sa grafenom ukazala su na njegovu odličnu provodljivost, što ga čini idealnim materijalom za punjenje baterija. Kinezi ističu da su razvili mogućnost izuzetno brzog punjenja baterije na osnovu upotrebe grafena, pa bi tako te baterije mogle da se napune do 80% svog kapaciteta za samo 8 minuta.

Pored toga, GAC navodi da bi ta nova baterija mogla da se napuni za 200 do 300 km dometa za manje od 10 minuta punjena. Kapacitet, a ni ostala svojstva ove baterije nisu saopšteni.

Ranije smo upriličili izvanredan tekst o materijalu budućnosti u automobilskoj industriji. Saznajte sve o grafenu.

AutoRepublika 

(697)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments