1. Home
  2. Vesti
  3. Nemačka zaostaje za Kinom, tamošnji proizvođači izradili svaki šesti elektromobil
Nemačka zaostaje za Kinom, tamošnji proizvođači izradili svaki šesti elektromobil
1

Nemačka zaostaje za Kinom, tamošnji proizvođači izradili svaki šesti elektromobil

197
1
Podelite sa prijateljima:

Iako i dalje zaostaju, kompanije BMW, VW i Mercedes polako hvataju priključak s aktuelnim vidovima tražnje na globalnom tržištu, a što se preslikava i na njihovu otadžbinu. Ipak, druga svetska država je epicentar promena u ovom industrijskom segmentu.

Saglasno rezultatima istraživanja koje je sprovela vodeća konsultantsko-revizorska kuća na svetu PricewaterhouseCoopers (PwC) proizilazi da je u ovom trenutku, svaki šesti sklopljeni električni automobil u globalnim razmerama, poneo logotip nekog nemačkog proizvođača. Takođe, u studiji se navodi i da je udeo čisto električnih vozila uvećan na 17% u drugom tromesečju, dok je 50% otpalo na vozila iz segmenta PHEV.

(197)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
moron

„u Americi su zajedničkim snagama, elektromobili i dopunjivi hibridi su postigli procenat zastupljenosti od samo 3%.“

Vauuuuuu 😀😀😀