1. Home
  2. Vesti
  3. Šta ćemo od noviteta videti na Salonu automobila u Minhenu?
Šta ćemo od noviteta videti na Salonu automobila u Minhenu?
2

Šta ćemo od noviteta videti na Salonu automobila u Minhenu?

252
2
Podelite sa prijateljima:

Polako, ali sigurno se zagreva atmosfera pred početak prvog evropskog auto-salona još od marta prethodne godine. 

Dakle, IAA se više ne održava u Frankfurtu, već je našao novi dom u prestonici Bavarske – Minhenu. Stoga nije začuđujuće da su upravo nemački brendovi već najavili već broj premijera za ovu manifestaciju, s tim da će Opel, kao i čitav Stellantis, izostati sa Salona automobila u Minhenu.

BMW je najavio da će imati najveći štand na predstojećem salonu, te da će prikazati nekoliko novih automobila. Računajte na i4, iX kao i konceptualni i Hydrogen Next. BMW Motorrad će takođe učestvovati na ovom događaju i imaće tri debija, uključujući serijski električni skuter CE-04, kao i dva konceptualna modela.

Pored BMW-a biće prisutan i britanski Mini, ali sa skromnijim nastupom. Mini će na jugu Nemačke predstaviti konceptualni model Urbanaut, koji bi trebalo da predstavlja uvid u električnu budućnost te marke.

Posetioci Salona automobila u Minhenu imaće prilike da se upoznaju sa Audijevim konceptom Grand Sphere. Reč je o vozilu koje će prikazati kako Audi vidi električne limuzine u narednim godinama, šta više ovaj model zamišljen je kao preteča narednog baterijskog A8.

Neće sve biti namenjeno onima koji žele nešto iz premijum segmenta. U Minhenu će izlagati i Dacia koja će javnost upoznati sa svojom novim sedmosedom. Najverovatnije se radi o još jednom SUV-u koji će zameniti Lodgy MPV i smestiti se u gami iznad Dustera.

Renault će posetioce i stručnu štampu upoznati sa električnom varijantom Meganea. Ovaj model doživeće potpunu transformacija od konvencionalnog hečbeka do električnog krosovera. MeganE, kako mu glasi zvanični naziv, otpočinje novu eru u dugoj istoriji Renaulta.

Posebno snažan nastup u glavnom gradu Bavarske očekuje se od Mercedesa. Trokraka zvezda će staviti poseban akcenat na vozila iz njenog EQ podbrenda, odnosno električnu mobilnost.

Modeli EQA, EQS i EQB biće prvi put uživo prikazani javnosti. No, Mercedes će predstaviti i potpuno novi model EQE, odnosno električni pandan standardnoj E klasi. Šta više, i AMG i Maybach će premijerno prikazati svoje varijante modela EQS koji je ujedno i perjanica EQ podbrenda. Veruje se da će Mercedes u Minhenu svet upoznati sa modelom EQG, odnosno električnim izdanjem legendarne G klase.

U septembru ćemo u Bavarskoj moći da vidimo i premijeru za All-Terrain varijantu nove generacije C klase, a očekuje se i debi blindirane S klase. Uz to, očekuje se i da Smart predstavi svoj električni krosover, doduše u konceptualnoj varijanti.

AutoRepublika 

(252)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

2 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Pomponije

Sem C klase AllTerrain nijedna od ovih premijera ne izaziva u meni ni najmanje interesovanje. Čini mi se da je tako sa većinom čitalaca…

YugoFlorida

Potvrđujem za sebe, s razlikom da me interesuje Dačijin novitet.