1. Home
  2. Vesti
  3. Sledeća generacija Supre će biti veoma različita
Sledeća generacija Supre će biti veoma različita
0

Sledeća generacija Supre će biti veoma različita

165
0
Podelite sa prijateljima:

U poređenju s A80, peta generacija Supre nije u potpunosti Toyotin proizvod. S obzirom na CLuster ARchitecture platformu, četovorcilindarske i šestocilindarske motore i ZF 8HP automatski menjač, teško možemo da kažemo da se radi o „japanskom“ automobilu. Ipak, to ne sprečava da Gazoo Racing bude ponosan na ono što je proisteklo iz partnerstva s BMW-om.

Da je Toyota razvila Supru unutar kuće i proizvodila je u Japanu, A90 bi stikao 2021., sudeći po rečima glavnog inženjera, Tecuje Tade. Čovek koji stoji iza ovog projekta je takođe uveren da će A100 pristići u pravom momentu, ali će verovatno biti drugačiji.

Tada-san je svestan kursa automobilske industrije ka tehnologiji autonomne vožnje i elektrifikaciji, ali nije sasvim siguran kakva će Supra A100 zapravo biti. U vreme kada na tržište bude lansirana šesta generacija, on će uživati u penziji.

Kondnog imena J29 u BMW-ovom žargonu, Toyota GR Supra za 2020. će biti dostupna s šestostepenim manuelnim menjačem. Z4 je već u ponudi s tri papučice, ali samo s osnovnim četvorocilindrašem. Manuelna transmisija bi bila mnogo bolja u Z4 M40i, koji je potentniji i od najsnažnije GR Supre.

„Japanski“ kupe iz Graca, koji se proizvodi u Magna Steyr fabrici, s platformom koju deli s BMW-ovim roudsterom, za 2020. modelnu godinu će biti dostupan u ograničenim količinama.

Kako će tržišno proći, tek treba da vidimo, jer u SAD, primera radi, Launch Edition košta 55.250 dolara, što je mnogo novca za ovu kategoriju vozila. Poređenja radi, C7 Corvette Stingray počinje s 55.900 dolara, sa V8 motorom i mnogo više snage. Ono što Toyoti ne ide u prilog je što Porsche Cayman 718 košta počev od 56.900 dolara. Međutim, čini se da je još gora situacija s BMW-om M40i, koji košta čak 63.700 dolara.

AutoRepublika

(165)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments