1. Home
  2. Vesti
  3. Alfa Romeo stopirala proizvodnju do kraja avgusta
Alfa Romeo stopirala proizvodnju do kraja avgusta
7

Alfa Romeo stopirala proizvodnju do kraja avgusta

1.28K
7
Podelite sa prijateljima:

Sa proizvodnih linija fabrike u Kasinu narednih nedelja neće sići nijedan Alfin automobil.

Pogon u Kasinu odlazi na kolektivni godišnji odmor, ali će trake za montažu vozila mirovati duže nego što je planirano zbog više problema – nedostatka poluprovodnika i mikročipova, a tu je i druga hronična glavobolja uprave Alfe, odnosno manjak potražnje.

Prema zvaničnim podacima Stellantisa, proizvodnja će opet početi 27. avgusta. No, tamošnji mediji ne isključuju i drugačiji, lošiji razvoj situacije. Tužno je što sa one strane Jadranskog mora stižu vesti da ovo možda nije finalni datum, te da postoji velika šansa da se produži pauza u proizvodnji Alfe.

Čini se da ni uprava samog Stellantisa nema više poverenja u dvojac Stelvio/Giulia koji uprkos svojim brojnim kvalitetima nije uspeo da se nametne kupcima u premijum segmentu. To dovodi u pitanje da li će uopšte ovaj duo imati naslednike, mada se u ovom trenutku da Alfa neće odustati od sukcesora.

Radnici pogona u Kasinu uzdaju se u bolja vremena sa dolaskom Maseratijevog modela Grecale, čija bi proizvodnja trebalo da otpočne u oktobru ove godine.

Fabrika u Kasinu trenutno radi daleko od svog maksimuma. Neke informacije iz italijanskih medija navode da je u pitanju samo 20% od ukupnih kapaciteta ovog proizvodnog lokaliteta. Sa tim u vidu, iako je Maserati najavio da očekuje da će Grecale biti njegov najprodavaniji četvorotočkaš, teško se može očekivati da on samostalno donese drastičan boljitak ovom pogonu.

Za tako nešto moraće da stignu novi modeli iz Stellantisa… Više o tome saznaćemo na jesen kada budu prezentovane strategije za dobar deo brendova iz ove grupacije.

AutoRepublika 

(1281)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

7 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Dude

Sve sta je trebalo da urade je da ubace u ponudu 2 slabija motora: 1.6 JTDm sa 120ks i 1.33 benzinac od 150ks (DA, 1.33!), uz cenu koja startuje na 25-27.000eur.
Postali bi konkurentni siroj publici, rentacar agencijama, drzavnim organima…ovako, ostadose prazne price o ekskluzivi i neuposljene fabrike.

himera

Bolje da je onda skroz ugase nego da prave socijalu mrtvu

Cuore sportivo

Grijesis zestoko! Samo treba nova digitalna unutrašnjost. Ko je lud da kupi alfu pored c klase nove. Covjece jos analgoni sat ima u alfi pa …. Nece to niko u 2021 kupovat osim nas koji volimo alfu, a mi sto volimo ko je imao para do sad jw kupio stwlvia i giuliu.

Iznogud

Nema ništa sladje kad poslodavac šalje radnike na jednomjesečni plaćeni odmor… Alfa je zakon!🤪

Memo SSD

Koliko mene sijećanje služi, ti poslodavci što šalju na plaćeno cijeli kolektiv,uglavnom i sami posle odu na odmor ali malo duži…

Iznogud

I tako već 40 godina….

BojanNeki

Nisu objavili koje godine pa me sve strah.