1. Home
  2. Vesti
  3. Hyundai i Kia ponovo na ruskom tržištu pod brendom Solaris
Hyundai i Kia ponovo na ruskom tržištu pod brendom Solaris
2

Hyundai i Kia ponovo na ruskom tržištu pod brendom Solaris

1.40K
2
Podelite sa prijateljima:

Pre mesec dana ruska kompanija Art-Finance (struktura bivšeg šefa uvoznika Avilona) zaključila je posao za kupovinu Hyundai Motor Manufacturing Rus LLC, uključujući dve fabrike automobila Hyundai u Sankt Peterburgu – glavnu u Kamenki i još jednu u Šušariju (bivša fabrika General Motorsa).

A danas je kompanija AGR Automotive (bivše predstavništvo koncerna Volkswagen), deo strukture Art-Finance, objavila lansiranje novog brenda Solaris na ruskom automobilskom tržištu.

Ovo nisu samo još neki kineski automobili, već isti automobili marki Hyundai i Kia koji su se proizvodili u fabrici Kamenka do 2022. godine! Samo će biti sa drugim logotipima, jer sa formalne tačke gledišta sada nemaju nikakve veze sa korejskom kompanijom Hyundai.

Iako će promociju novostvorenog Solarisa sprovesti Aleksej Kalicev, koji je ranije bio na čelu ruskog ogranka Hyundaija, a nedavno je postao generalni direktor AGR Automotivea.

Pod brendom Solaris biće dostupna četiri modela, za koje su izmišljeni novi nazivi. Asortiman otvara sedan Solaris HS (ranije Hyundai Solaris), koji je i dalje opremljen atmosferskim motorima 1.4 (100 KS) ili 1.6 (123 KS). Oba motora su kombinovana sa šestostepenim manuelnim ili klasičnim automatskim menjačem. Limuzina će biti ponuđena u četiri nivoa opreme – Active Plus, Comfort, Elegance i Sportline.

Drugi model je krosover Solaris HC (iliti Hyundai Creta). Nasledio je atmosferske benzinske motore 1.6 (123 KS) i 2.0 (150 KS), uparene sa istim šestostepenim manuelnim ili automatskim menjačem. Kao i Creta, najavljen je pogon na prednje točkove ili pogon na sva četiri točka. Pripremljena su tri „obična“ nivoa opreme (Classic, Family, Lifestyle), kao i „sportska“ verzija N-Line, koja je trebalo da se pojavi na Creti u proleće 2022. godine, ali je na kraju postavljena pauza.

Još nekoliko modela su limuzina Solaris KRS (Kia Rio Sedan) i povišeni hečbek Solaris KRX (Kia Rio X). Motor 1.6 (123 KS) nalazi se u oba automobila, ali je iz nekog razloga osnovni atmosferski 1.4 (100 KS) dobio samo hečbek, a u svakom slučaju menjač je samo automatski. Solaris KRS je dostupan u završnim nivoima Classic, Comfort i Prestige, dok Solaris KRX nudi pet nivoa opreme: Comfort, Luxe, Style, Prestige i Premium.

AGR će prodavati Solarisove automobile preko svoje dilerske mreže, svi modeli imaju garanciju tri godine ili 100 hiljada kilometara. Nažalost, cene još nisu objavljene. Pretpostavlja se da će cena biti oko 20 hiljada evra.

Prema nezvaničnim informacijama, zaliha kompleta za vozila u nekadašnjoj fabrici Hyundaia u Kamenki dovoljna je za proizvodnju oko 70 hiljada automobila. Kompanija već zapošljava oko 800 ljudi, a posluje u punom ciklusu, uključujući štancanje, zavarivanje i farbanje karoserija.

AutoRepublika

(1404)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

2 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
BB

Amo su trebali staviti ćirilični naziv…

A ovaj mi je najjači… Solaris KRS 🤣😂, ko veli da se zna da je u osnovi KIA (malo da podilazim drugu M M 😜🤣😂)

MRN

Najveći promoter azijskih brendova na ovim prostorima 😀