1. Home
  2. Vesti
  3. Lamborghini Urus slavi jubilej – 15.000 prodatih primeraka
Lamborghini Urus slavi jubilej – 15.000 prodatih primeraka
1

Lamborghini Urus slavi jubilej – 15.000 prodatih primeraka

317
1
Podelite sa prijateljima:

Urus je ekspresno postao najprodavaniji Lamborghinijev model u istoriji tog proizvođača.

Ne tako davno automobilski svet ostao je zaprepašćen da će jedan sportski brend ponuditi SUV model. Urus je stupio na scenu u decembru 2017. godine. Prva puna godina u prodaji za Urus bila je 2019, kada je Lamborghini zahvaljujući uspeh tog vozila udvostručio broj isporučenih četvorotočkaša.

Poučeni uspehom slavnog “razjarenog bika” i ostali konkurenti krenuli su istim putem, pa su ili već ponudili ili će to učiniti u vrlo bliskoj budućnosti.

Dakle, Urus je postao najprodavaniji Lamborghini do sada, pretekavši tako nekada popularni Gallardo. Gallardo je tokom desetogodišnje karijere ostvario 14.022 registracije, dok je SUV-u za takav podvig bilo neophodno daleko manje vremena.

Jubilarni primerak, čija šasija nosi broj 15.000, biće uskoro prosleđen kupcu iz Velike Britanije. Očekuje se da će Lamborghinijev bestseler do kraja godine prebaciti i brojku od 17.000 isporučenih jedinica, a kako je i dalje u “zenitu karijere”, nije nerealno da pređe i magičnu granicu od 20.000 dostavljenih vozila, što je neverovatan uspeh za jedan model iz ove klase.

Između ostalog, Urus će uskoro dobiti i plug-in hibridnu verziju, sve u skladu sa naporima u vezi sa elektrifikacijom italijanske marke. Ova baterijska varijanta trebalo bi da se nađe u ponudi 2023. godine.

Lamborghini je prvu polovinu tekuće godine završio sa ogromnim uspehom i rekordnom prodajom. Dostavili su ukupno 4.852 automobila, od čega je više od polovine otpalo na Urusa – čak 2.796 registracija.

AutoRepublika 

(317)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
Sasa

Bravo za VW. Svaka cast na dobrom proizvodu.