1. Home
  2. Vesti
  3. Velika potražnja u Rumuniji za Dacijom Spring
Velika potražnja u Rumuniji za Dacijom Spring
1

Velika potražnja u Rumuniji za Dacijom Spring

1.34K
1
Podelite sa prijateljima:

Od 15.000 narudžbina koliko je stiglo u Evropi za električni Spring, jedna trećina dolazi iz Rumunije! 

Otkud ovolika potražnja za električnim, niskobudžetnim mališanom sa druge strane Karpatskih planina? Odgovor leži u epitetu „niskobudžetni“, jer je u Rumuniji aktuelan program državnih subvencija koje omogućavaju znatno nižu cenu električnih modela za pravna i fizička lica.

Tako Dacia Spring kod naših komšija ima vrlo nisku cenu, prema zvaničnim podacima ona sa svim subvencijama ima početnu cenu od svega 7.700 evra! Za toliko malo novca gotovo je nemoguće pronaći i novi model sa termičkim motorom, te je jasno da će Spring biti hit i u Rumuniji.

Dacia je najavila da će prvi primerci njenog električnog krosovera biti isporučene na jesen ove godine. Nemački i francuski stručni mediji očekuju da će Spring imati ozbiljnu prodaju u obe ove zemlje, upravo zbog činjenice da će zbog subvencija biti jedan od najjeftinijih automobila uopšte na tržištu.

Dacia Spring koristi jedan elektromotor koji isporučuje skromnih 44 ks i 125 Nm. Rumunski EV u stanju je da pređe 305 km u gradskim uslovima vožnje prema WLTP protokolu. Kompletan test ovog električnog automobila možete pročitati OVDE.

AutoRepublika 

(1342)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
S mile

Odlican gradski auto. A tek za 7.7K eur. I kod nas bi bilo puno porudzbina za te pare.