1. Home
  2. Vesti
  3. Evo koliko će koštati nova Škoda Fabia u Francuskoj
Evo koliko će koštati nova Škoda Fabia u Francuskoj
9

Evo koliko će koštati nova Škoda Fabia u Francuskoj

1.02K
9
Podelite sa prijateljima:

Početna cena iznosiće 16.760 evra. 

Obećanje Škode da će nova Fabia u dobrom delu Evrope imati početnu cenu od oko 14.000 evropskih novčanica, to se ne odnosi na Francusku, gde je ona znatno viša.

Češki hečbek biće dostupan u zemlji antičkih Gala u tri trima: Active, Ambition i Style. Active paket opreme podrazumeva manuelni klima uređaj, radio sa ekranom od 6,5 cola, elektro podesive retrovizore i prednje prozore, potom sistem za održavanje vozila u traci, tempomat, limiter brzine…

Za osnovni model dostupan je 1,0-litarski trocilindarski motor koji isporučuje 65 ks i uparen je sa petostepenim manuelnim menjačem. Kod trima Ambition u spisak standardne opreme dodaje zadnje parking senzore, detektor kiše, potom ekran od 8 inča za upravljanje informativno-zabavnim sistemom, točkove od 15 cola…

Ambition u Francuskoj startuje sa 18.450 evra za pomenuti amtosfersi bezninski trocilindraš. Naposletku, krunu ponude čini trim Style koji donosi: upozorenje na vozilo u mrtvom uglu, dvozonski automatski klima uređaj, prednje parking senzore, kameru za vožnju unazad, digitalnu instrumentalnu tablu, LED svetla napred i pozadi, potom „maglenke“, točkove od 16 inča…

Zanimljivo je da u Francuskoj, bar za sada, nije ponuđen 1,5 TSI agregat, ujedno i najpotentniji motor kod nove generacije Fabije. Moguće je da će Škoda ovu pogonsku jedinicu uvesti u ponudu kasnije. Prvi primerci Fabije biće isporučeni kupcima u Francuskoj u oktobru ove godine.

Cene u Francuskoj:

Motor i menjač Active Ambition Style
1.0 MPI 65 ks BVM 5 16.730 € 18.450 €
1.0 MPI 80 ks BVM 5 17.230 € 18.950 €
1.0 TSI 95 ks BVM 5 20.220 € 22.720 €
1.0 TSI 110 ks BVM 6 20.670 € 23.170 €
1.0 TSI 110 ks DSG 7 21.780 € 24.370 €

AutoRepublika 

(1017)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

9 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
TheStig

1.0 tsi dsg style 24 000 EUR…ahahahahahahah. Ove švabe su smakle s pameti skroz. Ovo đubre ne vrijedi 15 000 EUR.

Slavko

Ja ovo ne bih ni razmatrao bez TSI motorizacije, a to ide preko 20k (za EU), sto je bas puno.
Al ajde, videcemo. Nema mi smisla da recimo kod nas Fabia TSI bude skuplja od Scale (13.300 TSI 95 Active), pa sacekajmo cenovnik.

moron

Bаznjak fobija sa tempomatom?
Pa, kod nas to nema ni Oktavija u srednjem peketu opreme …
O onim zadnjim parking senzorima u Ambiš’n opremi da i ne pričam.
Eh, taj „truli Zapad“ …

YugoFlorida

Nekada se za ove pare kupovao auto C segmenta, sa skoro pa ful opremom.

Aca Zlatković

S cenom je Fabija slična Dačijinoj. Nešto je skuplja od nje, ali kao što se može videti cena od 16.000 je na nivou C – segmenta odnosno Golf klase. Za taj iznos može dosta drugih modela da se kupe.

bocca

Ko kupi ovo, za te pare, pa makar i u Francuskoj, MAGARAC!!!

Balkanboj

Jesu li ove cene Fabie sa uračunatim „falus-om“ u Fr ili će kupac dobiti falus naknadno, posle kupovine.

U svakom slučaju, jebeno loše po kupce.

don

Dupli falus

don

Ali ni drugi proizvodjaci nisu bolji…eno i20 15500€ itd.