1. Home
  2. Vesti
  3. Citroen Ami dobija klona sa Fiatovom značkom?
Citroen Ami dobija klona sa Fiatovom značkom?
8

Citroen Ami dobija klona sa Fiatovom značkom?

1.05K
8
Podelite sa prijateljima:

Mediji u Italiji javljaju da će brend iz Torina prepakovati Citroen Ami, po uzoru na Opel.

Kolege sa Apeninskog poluostrva uverene su da će Fiat sa plasiranjem ovog četvorocikla vratiti i čuvenu oznaku Topolino. Italijanski klon Amija trebalo bi da bude različit u odnosu na francusko i nemačko izdanje pre svega po integrisanju platnenog krova.

Fiat navodno želi da popuni prostor koji postoji ispod modela 500 i Panda, i da ponudi vozilo koje bi mogli koristiti tinejdžeri. Italijani žele da koriste kako putnički, tako i komercijalnu varijantu ovog prevoznog sredstva.

Podsetimo, sićušni Ami koristi elektromotor snage 8 ks, koji se napaja iz baterije kapaciteta 5,5 kWh. Prema fabričkim podacima, u urbanim uslovima eksploatacije trebalo bi da bude u stanju da prevali 75 km… Zanimljivo je da punjenje traje 3 sata, klasičnom utičnicom od 220/230 V.

Citroen je prethodne godine prodao skoro 9.200 jedinica Amija, dok Stellantis ove godine očekuje da ukupna proizvodnja tog četvorocikla dostigne 20.000 primeraka, od čega će 15.000 otpasti na Ami, a nekih 5.000 na Opelovu varijantu.

Sa dolaskom i Fiatovog izdanja veruje se da će popularnost ovog mališana značajno porasti. Stellantis veruje da bi se eventualno stiglo do 40.000 proizvedenih vozila na godišnjem nivou. Inače, Ami i njegovi derivativi stižu iz fabrike u Kenitri (Maroko).

Ami je već prošao skener AutoRepublike, a šta je na temu ovog mališana imao da kaže naš kolega Perica Rajković, možete saznati OVDE. 

AutoRepublika 

(1053)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

8 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Zvezdan Božinović

Idealno rešenje za po gradu i predgrađima.

BB

U suštini električno vozilo od kojeg je i trebala da počne elektrifikacija, a ne od dinosaurusa od 2,5 tone… Malo novaca za drugo auto (može se priuštiti), za korištenje u gradu gdje ima najviše zagađenja, performanse za „kotrljanje“ a ne divljanje. Jedino treba paziti s koje je strane volan da se ne sjedne kontra 😉

Matija

Elektrifikacija treba da pocne od kvada! 🙂

peki

Tacno, nadam se samo da ce ga malo unaprediti, staviti eventualno kapacitetniju bateriju za stotinak km autonomije i zameniti neudobnu klupicu pravim sedistem…

BB

A tu spužvu i platno inače najskuplje naplaćuju u svim segmentima. Sjedište ovakvo ili onakvo mala je razlika u cijeni koštanja ali uz niže nivoe ih ne daju…

moron

Možda bi Peki sada ogao da uzme na test neki Opel ili Fiat pa da vidimo kako ide sa tom značkom 🙂

BB

A Iznoguda stavi na desno sjedište, ipak je to Fiat 😉

Matija

Pocinje Stelantis koktel modela. 🙂
Bilo bi bolje da je ovakav auto prvo napravio FIAT a da su ga zatim ostali preuzeli. Razlog: ovaj malisa je ruzan i preslab! Izvini Zvezdane! Ja volim male automobile ali ovo je unikum! Ja bih to napravio mnogo bolje!