1. Home
  2. Prezentacije
  3. Predstavljena sportska modifikacija limuzine Genesis G80
Predstavljena sportska modifikacija limuzine Genesis G80
1

Predstavljena sportska modifikacija limuzine Genesis G80

333
1
Podelite sa prijateljima:

Gama luksuznog sedana s oznakom Genesis G80 je ponovo preuređena, pa je tako nakon električne varijatne usledilo predstavljanje i verzije sa sufiksom Sport. Udarna karakteristika korejske berline je to što koristi poptuno upravljivu šasiju s mogućnošću upravljanja točkovima na zadnjoj osovini. To je istorijski prvi put da se ovakav tehnološki sastav našao na jednom automobilu osmišljenom od strane korejske marke.

Ali, ako se ovaj sportski četvorotočkaš uporedi s braćom iz ostatka palete, odnosno s uvodnom ponudom, brzo se dolazi do zaključka da preostale razlike, najblaže rečeno, nisu tako brojne.

Sistem oslanjanja s oprugama je rekonfigurisan ali standadno u ovoj verziji kočni sistem koristi četvorolipne mehanizme s fiksnim čeljustima (baš kao što je to slučaj s najprestižnijim izvođenjem „civilne“ verzije sedana G80).

Zvaničnih informacija o motoru još uvek nema, ali nemojmo se zavaravati, V8 se ne očekuje pod haubom jer znamo da je Hyundai okrenuo leđa ovako konfigurisanom bloku. Zato se prema preliminarnim podacima može nadati da će Genesis G80 Sport računati na isti turbobenzinski V6 motor s oznakom 3.5 T-GDI. Ta jedinica dostavlja na pogonske točkove silu od 380 konjskih snaga i može se naći i u top verziji osnovnog modela G80. Ubrzanje novajlije iz mesta do „stotke“ traje 5,1 sekundu.

Kada ga posmatrate, recimo na parkingu, primetiće da se verzija Sport razlikuje po jedinstvenim usisnicima vazduha u prednjem braniku, rešetki hladnjaka u crnoj boji visokog sjaja i upadljivijem zadnjem odbojniku. Tu su i, samo njemu svojstvene felne koje u prečniku dohvataju 20 inča.

Dodatno, paleta dostupnih boja karoserije je kod ove varijante bogatija za jednu, i to je ona nijansa za koju uprava korporacije veruje da najbolje reflektuje sportske aspiracije premijum marke, to jest crvena.

U putničkoj kabini pogled privlači nov volan s tri paoka, znatno više detalja izvedenih od materijala koji bude veru da se radi o hromu i plastici ojačanoj ugljeničnim vlaknima. Implementirane su i metalne papučice za kočenje i dodavanje gasa. Kupci će moći da izaberu da li žele takozvani crni finiš s kontrastnim štepom u crvenoj ili sivoj boji, ili su pak pre skloni tome da vide kabinu s dominantno svetlo crvenom bojom.

Kompanijska služba za odnose s javnošću je obećala više detalja kada se približi momenat početka prodaje, dok se očekuje da taj trenutak dospe negde krajem trećeg tromesečja, barem kada se govori o tržištu Južne Koreje, to jest matičnom tržištu Genesisa.

AutoRepublika

(333)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
Bungi

Neko će reći da predstavlja mješavinu Audi-ja A5, Mercedesa i Aston Martina ali meni izgleda bolje od bilo koje njemačke premijum trojke.