1. Home
  2. Prezentacije
  3. Osvežen sedan VW Lavida debitovao u dve verzije
Osvežen sedan VW Lavida debitovao u dve verzije
0

Osvežen sedan VW Lavida debitovao u dve verzije

654
0
Podelite sa prijateljima:

Sedan Volkswagen Jetta se jednovremeno nudi u dva varijateta na kineskom tržištu, a nakon što je predstavljen globalni model, oba su prošla kroz proces planirane restilizacije. Ali ako znamo da se originalna Jetta u tom postupku nije previše izmenila, onda je bezbedno reći da je modernizacija kineskih modela bila obimnija i po širini, ali i po dubini.

Volkswagen Sagitar sa izdašnim međuosovinskim rastojanjem je modernizovan prošle jesini, dok je sada pred nama limuzina Volkswagen Lavida, i on se nudi u dve dizajnerske verzije.

Prisetićete se da Lavida i globalna Jetta poseduju isto 2.688 milimetara dugo međuosovinsko rastojanje, ali nude različite panele spoljašnosti karoserije, drugačiji dizajn i ostale stavke. Prozori uz zadnje stubove takođe imaju različite konture, a čak su i ručice za otvaranje vrata postavljene ispod linije prozora, a ne na njoj.

Restilizacija je donela i nove branike, prednje svetlosne grupe, kao i nova stop svetla, ali kao i sa bezmalo svakim Volkswagenom i ovaj i izgleda skoro potpuno neizmenjeno. Povrh toga, crni umeci u prednjem braniku su skoro identični onima viđenim na ruskoj verziji urbanog Volkswagena Pola.

Ali, pored standardne verzije limuzine Lavida, u gami se sada nalazi i verzija Star Edition i tu je očita namera konstruktora bila da naglasi sportski imidž. Poseduje rešetku hladnjaka sa saćastom matricom i LED trakom, drugačije odbojnike i dizajn naplataka. Krov i kućišta retrovizora su ofarbani u crnu boju, dok je na poklopcu prtljažnika pričvršćen minijaturni spojler.

U enterijeru je vidljiv novi čeoni panel. On je skoro isti na modelima Sagitar i Lavida, ali su ipak prisutne neke razlike, prevashodno u dekoru. Ako Jetta i dalje nudi, ne veći od osam inča po dijagonali ekran multimedijalnog sistema, onda kineska verzija ima jaču kartu u rukavu, s jedinicom osetljivom na dodir koja se izdiže iz centralnog grebena, i to od 12 inča.

Senzor za kontrolu uređaja za klimatizaciju i virtuelna instrumentacija su se pojavili još 2020. godine, ali tom prilikom se nije pričala zvanična priča o restilizaciji. Enterijer u verziji Star Edition se razlikuje samo utoliko što su kod njega vidljive skromne sekcije izvedne u crvenoj boji, što možete i videti na donjem duetu fotografija.

Paleta ugrađenin pogonskih točkova je ista. Volkswagen Lavida se u katalozima i salonima nudi s atmosferskim (1,5 litara i 113 konjskih snaga) i turbo motorima (1,4 TSI i 150 konjskih snaga). Prvi sarađuje sa ručnim ili šestostepenim automatskim menjačem, dok drugi računa samo na sedmostepenu robotizovanu transmisiju s dvostrukom spojnicom (DSG).

Osveženi sedan će se na kineskom tržištu pojaviti nakon javnog izlaganja na aprilskom Salonu automobila u Pekingu. Cene za vozila s ovim oznakama pre restilizacije su započinjale sa kote od 17.700 američkih dolara, a nove nemamo. Još za kraj i da napomenemo da paleta Volkswagena u Kini uključuje i hečbek Gran Lavida, ali ovoga puta on je bio pošteđen „hiruške intervencije“ koju kolokvijalno nazivamo restilizacojom. Ipak, sličan zahvat će kasnije snaći i heč.

AutoRepublika

(654)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments