1. Home
  2. Prezentacije
  3. Kia Sportage – Korejci saopštili detalje o novom SUV modelu
Kia Sportage – Korejci saopštili detalje o novom SUV modelu
4

Kia Sportage – Korejci saopštili detalje o novom SUV modelu

1.29K
4
Podelite sa prijateljima:

Kia je nakon inicijalne skromne prezentacije učinila dostupnim javnosti određene tehničke podatke u vezi sa novom generacijom modela Sportage.

Kao što je to slučaj sa rođakom iz Hyundaija (Tucson), i Sportage će imati dve varijante – jednu sa standardnim međuosovinskim rastojanjem i drugu sa uvećanim. Potonja će biti dostupna kupcima u Kini, SAD i Rusiji, ali ne i Evropljanima.

Kupci na Starom kontinentu moraće da sačekaju septembar kada će biti saopšteni detalji o varijanti namenjenoj evropskom tržištu. Specifikacije su, za sada, objavljene za domaće – južnokorejske potrošače.

Dakle, Sportage sa uvećanim međuosovinskim rastojanjem biće dugačak 4.660 mm, dok je razmak između osovina 2.775 mm. LED optika u svetlosnim grupama dolazi kao standardna oprema, a potencijalni novi vlasnici moći će da biraju između točkova od 17, 18 i 19 cola.

Prethodno prikazane fotografije enterijera sa dualnim sistemom ekrana predstavljaju samo najskuplji trim. Tu oba displeja imaju dijagonalu od 12,3 inča, dok je za bazično izdanje namenjena starija tehnologija – analogna instrumentalna tabla i monohromatski ekran  umesto displeja osetljivog na dodir za kontrolu info-zabavnog sistema.

U Kiji navode da su posebno poradili na praktičnom aspektu novog Sportagea. Tako ističu da je sada dostupno daleko više prostora u kabini, ali i veća zapremina prtljažnika – gde se može smestiti do 691 l tovara.

Otkrivena su i dva motora za kupce u Južnoj Koreji. Oni će moći da biraju između 1,6-litarskog turbo benzinca (sa četiri redno postavljena cilindra i 180 ks) ili dvolitarskog turbo dizelaša od 186 “grla”. Benzinski agregat dolazi uparen sa šestostepenim ručnim menjačem ili sedmostepenim automatikom, dok je dizelaš dostupan samo sa automatskom transmisijom sa osam stepeni prenosa.

Kia Sportage imaće početnu cenu od 22.000 dolara na korejskom tržištu, dok bi najskuplja verzija trebalo da košta oko 32.000. Evropska varijanta Sportagea biće premijerno prikazana u septembru i ne očekuju se veće vizuelne razlike naspram ovde predstavljenog modela, ali će paleta motora sigurno izgledati mnogo drugačije. Prvi primerci „evropskog“ Sportagea trebalo bi da stignu na Stari kontinent u prvoj polovini naredne godine.

AutoRepublika 

(1287)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

4 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
don

Jeftiniji od pezoa 308.

moron

Gde ovaj novi Sportage već ima u prodaji, da usporedim i ja cene ?

don

Ne znam da ga ima igdje…nešto ne pratim ništa su zadnje vrijeme…vjerujem da će tek za par mjeseci doći na tržište Njemačke.

Dude

Start cena 22.000 dolara, gospodo…
A u Evropi…??!