1. Home
  2. Prezentacije
  3. Evropljanima prikazan Nissan Townstar Evalia sa sedam sedišta
Evropljanima prikazan Nissan Townstar Evalia sa sedam sedišta
1

Evropljanima prikazan Nissan Townstar Evalia sa sedam sedišta

1.44K
1
Podelite sa prijateljima:

Nissan Townstar pojavio se pre skoro tri godine. To je varijanta Renaulta Kangooa, pa se sve njegove varijante lansiraju nakon „originala“. Na primer, još u jesen, njegov francuski rođak je dobio proširenu putničku modifikaciju nazvanu Grand Kangoo, dizajniranu da delimično zameni klasične minivenove. Sada je predstavljen slični model Nissan Townstar Evalia.

Ime Evalia nije novo za Nissan. Ovo je bio naziv najudobnije putničke verzije Nissana NV200, koja je već nestala sa većine tržišta, ali se još uvek proizvodi u Japanu. U slučaju modela Townstar, sufiks Evalia ima isto značenje: ovo je veliki porodični automobil, dizajniran da postane zamena za kompaktne kombije i minivenove.

Kao i standardna verzija, produženi Nissan Townstar Evalia se po izgledu razlikuje od Kangooa po obliku farova i svetala, rešetki hladnjaka, prednjeg branika i haube. Dužina istegnute verzije je 4.910 mm (plus 384 mm u odnosu na standardni model), međuosovinsko rastojanje je 3.100 mm (plus istih 384 mm). Širina (2.159 mm) i visina (1.813 mm) ostale su nepromenjene. Inače, produženi kombi Townstar pojavio se pre godinu dana.

Evalia ima tri reda sa ukupno sedam sedišta. Dva zadnja reda se mogu pomeriti, preklopiti ili potpuno ukloniti iz kabine. U poslednjem slučaju, zapremina prtljažnika dostiže 3.750 litara, pretvarajući putnički model u punopravni kombi. Ako ostavite svih sedam sedišta na mestu, ispod zavese je ostalo još popriličnih 500 litara. Još 49 litara daju brojni pretinci u prednjem delu kabine.

Na evropskom tržištu, Nissan Townstar se nudi sa dve opcije pogona, a idu i na verziju Evalia. Štaviše, dizel 1.5 pod znakom Nissana nije dozvoljen, iako ga Kangoo ima. Benzinski Townstar je opremljen turbo-četvorocilindrašem 1.3 (130 KS) uparen sa šestostepenim manuelnim menjačem, dok se za Kangoo može naručiti i automatik.

Električni Townstar ima jedan motor (122 KS, 245 Nm) na prednjoj osovini i trakcionu bateriju od 45 kWh sa toplotnom pumpom i tečnim hlađenjem. Snaga punjenja naizmeničnom strujom je 22 kW, a „DC“ uređaj je ograničen na 80 kW. Nazivni domet je 265 km prema WLTP-u.

Nissan Townstar Evalia će se pojaviti na evropskom tržištu u narednim mesecima. Cene još nisu objavljene, ali, recimo, u Nemačkoj osnovni putnički Townstar košta od 27.800 evra. Nissan će morati da se takmiči ne samo sa srodnim modelima Renaulta Kangooa i Mercedesa Citana, već i sa velikom porodicom koncerna Stellantis i dvojca Ford Tourneo Connect/Volkswagen Caddy.

AutoRepublika

(1436)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
BB

Uhh, dosta dugačak… Ali bez dizela ova klasa nije to što treba biti