1. Home
  2. Vesti
  3. Volkswagen nezadovoljan lošom prodajom modela ID.4 u Kini
Volkswagen nezadovoljan lošom prodajom modela ID.4 u Kini
4

Volkswagen nezadovoljan lošom prodajom modela ID.4 u Kini

334
4
Podelite sa prijateljima:

Nemački brend ima izuzetno velike ambicije sa električnim SUV-om, koji bi trebalo da bude globalni adut Volkswagena u sferi EV četvorotočkaša.

Tu je posebno bitan uspeh u Kini, svetskom centru, kada je reč o elektrifikaciji. Stoga je Volkswagen pribegao zajedničkom poduhvatu sa dve tamošnje kompanije (FAW i SAIC). Prvo partnerstvo ima za cilj proizvodnju ID.4 Crozz varijante, dok drugo montira ID.4 X.

Ipak, sve je daleko od sjajnog. U maju je Volkswagen u Kini prodao samo 1.213 primeraka električnog krosovera. U aprilu je bilo još lošije, sa samo 200 isporučenih jedinica. Kako saznaje Reuters, uprava Volkswagena već je nervozna zbog ovakvog razvoja situacije.

Naime, nemačka marka ima plan da na godišnjem nivou u Kini dostavlja između 100 i 120 hiljada komada modela ID.4. Prema informacijama do kojih je došao Reuters, fabrike u kojima se proizvodi pomenuti SUV rade na svega 10% od svog maksimalnog kapaciteta.

Ostaje da se vidi da li Volkswagen zaista ima ozbiljan problem u Kini, ili je ovo samo privremenog karaktera. Potrebno je istaći da je konkurencija u EV segmentu u Kini izuzetno velika, jer pored stranih brendova, postoji ogroman broj manjih domaćih proizvođača koji su gotovo anonimni van okvira te zemlje.

AutoRepublika 

(334)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

4 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Branko

VW ima ozbiljan problem u Kini! 🙂 Za početak, ulaze na tržište Kine i to u neku sasvim novu nišu gdje im Golf imidž ne znači ama baš ništa. Imidž maker je tamo Tesla, a ne VW.

don

Brkica na aparatima.

BojanNeki

Čitao neke komentare Kineza, kažu nedovoljno tehnološki razvijen u odnosu na domaće i Teslu.

TheStig

Jebe ih komunizam. Boli Kineze neka stvar ko je VW u ostatku svijeta kad imaju svoje, ne samo automobile već sve moguće proizvode.